Romania si Polonia, amenintate de Rusia! Vladimir Putin, mesaj violent de ultima ora!

România și Polonia sunt primele țări care ar putea fi amenințate de atacurile Rusiei cu proiectile Kalibr, construite să distrugă lanțurile logistice de sprijin occidental pentru Ucraina.

Șeful NATO a garantat că Alianța Nord-Atlantică va sprijini Ucraina oricât timp este nevoie. La rândul lui, președintele Joe Biden a solicitat Congresului 33 de miliarde pentru Ucraina.

Polonia și România sunt printre primele țări care, potrivit publicației Pravda, o caută cu lumânarea.

Joe Biden a spus despre amenințările nucleare ale Rusiei că sunt „iresponsabile” şi doar demonstrează disperarea apărută după ce planurile de răz.boi nu au fost împlinite.

„Nu sunt adevărate. Mă îngrijorează pentru că arată disperarea pe care o simte Rusia în legătură cu eșecul abject în a putea face ceea ce și-a propus în primă instanță. Nu cred că reflectă adevărul, ci mai degraba eșecului lor (al ruşilor)”, a declarat Joe Biden, despre acuzațiile Moscovei conform cărora NATO ar duce în Ucraina un război prin interpuși împotriva Rusiei.

„Nimeni nu ar trebui să facă astfel de comentarii neîntemeiate cu privire la folosirea armelor nu.cleare sau posibilitatea utilizării lor. Este iresponsabil”, a mai precizat Joe Biden, despre o amenințare nucleară.

Bulgaria se va ocupa de repararea vehiculelor militare avariate în luptă
Premierul bulgar, Kiril Petkov, care a vizitat Ucraina, a declarat că Bulgaria ar putea repara vehiculele militare avariate în luptă.

„În ceea ce priveşte ajutorul militar, este important să existe o cerere specifică. Este adevărat că Bulgaria are uzine care pot repara vehicule grele și voi fi mai mult decât bucuros să aduc asta în discuţie în Guvernul și Parlamentul de la noi”, a declarat Kiril Petkov.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, susține investițiile în armată.

„O armată puternică şi bine echipată oferă ţării libertate de acţiune, încredere în forţele proprii şi opţiuni strategice. Republica Moldova trebuie să preia experienţa altor state neutre in vederea consolidarii forţelor sale armate”, a declarat Maia Sandu.

Conform analiștilor occidentali, Kremlinul are în plan să destabilizeze Moldova, ca să întărească tensiunile atât la Chișinău, cât și în România vecină și să preseze mai tare NATO.

„Suntem îngrijorați de escaladarea tensiunilor în Transnistria. Considerăm aceste incidente acte de te.rorism menite să destabilizeze regiunea și ne așteptăm la o anchetă obiectivă și exhaustivă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.