Alerta pentru clienti. BRD a facut anuntul

Clientii BRD sunt avertizati cu privire la atacurile informatice care au loc in aceasta perioada.

Iata comunicatul transmis de banca:

„Draga client, te informam ca recent atacatorii cibernetici au lansat o noua campanie de phishing prin SMS-uri capcana in textul carora se indica ca ai primit un mesaj vocal si pentru redare acestuia este necesara accesarea link-ului din SMS. Pentru a nu cadea victima unui astfel de atac cibernetic, iti recomandam sa nu dai click pe link-ul din continutul SMS-ului si sa stergi mesajul din telefon.

Mai jos ti-am pregatit o lista cu alte exemple de atacuri cibernetice si o serie de sfaturi cu ce ai de facut in cazul in care primesti astfel de mesaje:

Alte exemple de atacuri cibernetice
1. Obtinerea de acces la computerul si datele tale prin utilizarea de software malitios

BRD NU solicita niciodata: furnizarea numarului de card, a codurilor de activare ale aplicatiilor sau a codului PIN. Actualizarile de date se opereaza in agentii, contact center ori accesand site-ul oficial

2. Persoane rau intentionate te pot contacta sub diverse pretexte, ca reprezentanti ai unei organizatii reale, pentru a-ti cere informatii sau documentele personale, inclusiv:

Informatii precum extrasele bancare si detaliile cardurilor de debit sau de credit detinuteO copie a pasaportului, a permisului de conducere sau a altor documente de identificareDatele de autentificare in servicii de banca la distanta (online sau mobile), cum ar fi numele de utilizator si parola.

Datele obtinute pot fi utilizate pentru a comite infractiuni
– Accesarea serviciilor bancare online pentru a efectua transferuri neautorizate

– Preluarea serviciilor tale de telefonie mobila pentru a intercepta codurile de securitate si parolele unice (OTP)

– Deschiderea de conturi bancare pentru a comite fraude si spalare de bani

– Aplicarea pentru carduri de credit si imprumuturi de bani”, explica cei de la BRD.

Sfaturi pentru o atitudine precauta
Evita accesarea link-urilor sau atasamentelor din surse necunoscute

Te rugam sa ai in vedere ca aplicatia de internet si mobile banking, YOU BRD, poate fi activata EXCLUSIV descarcand-o dintr-unul din magazinele dedicate fiecarui producator: Apple App Store, Google Play, Huawei AppGallery.

Verifica site-urilor oficiale inainte de a opera orice tip de tranzactie ori plata online

Nu raspunde niciodata la e-mailuri, mesaje text (SMS) sau apeluri telefonice nesolicitate de la necunoscuti care cer informatii personale fara a verifica in prealabil expeditorul.