Nimeni nu se aștepta la asta! Ucraina refuză să negocieze cu Rusia?!

După mai multe runde de negocieri eșuate, Rusia și-a exprimat dorința de a relua negocierile cu Ucraina. Informația a fost făcută publică duminică, de către Vladimir Medinski, negociatorul principal al Rusiei.

Rusia susține că este gata pentru a relua negocierile de pace cu Ucraina, după ce acestea au fost stopate în urmă cu mai multe săptămâni. Rundele de negocieri nu au ajuns în niciun punct favorabil Ucrainei, aceasta ajungând astăzi la trei luni de când este bombardată fără încetare.

Rusia a continuat declarațiile, spunând că Ucraina este vinovată în totalitate pentru încetarea negocierilor, ceea ce înseamnă că primul pas trebuie să fie făcut de către Kiev.

Rusia susține că situația va fi influențată de Ucraina
„În ceea ce ne privește, suntem pregătiți să continuăm dialogul. Dar voi sublinia încă o dată: mingea pentru continuarea discuțiilor de pace se află în terenul Ucrainei. Înghețarea discuțiilor este în întregime inițiativa Ucrainei”, a spus Vladimir Medinski.

Mai mult decât atât, negociatorul a declarat că Rusia și-a exprimat întotdeauna disponibilitatea continuării negocierilor, acest lucru fiind confirmat chiar de către președintele țării, Vladimir Putin, relatează Alarabiya News.

„Rusia nu a refuzat niciodată negocierile, inclusiv la cel mai înalt nivel. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a confirmat acest lucru în mod repetat. Singura chestiune este că, pentru ca o întâlnire la nivel înalt între președinți să aibă loc, sunt necesare pregătiri serioase”, a continuat acesta.

Negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au desfășurat în mod repetat, încă din 24 februarie
În continuare, Mykhaylo Podolyak, negociatorul principal al Ucrainei, a declarat că Rusia ar putea reprezenta, chiar și peste câțiva ani, o amenințare.În consecință, acesta susține că focul trebuie oprit complet, dar și că sancțiunile vor continua să vină asupra țării conduse de Vladimir Putin.

„Nu ne oferiți o încetare a focului- acest lucru este imposibil fără o retragere totală a trupelor rusești. Ucraina nu este interesată de un nou «Minsk» și de reluarea războiului peste câțiva ani. Până când Rusia nu este pregătită să elibereze complet teritoriile ocupate, echipa noastră de negociere este reprezentată de arme, de sancțiuni și de bani”, a spus el.

Mykhaylo Podolyak a adăugat faptul că Rusia va învăța din greșelile făcute și va începe o nouă ofensivă mult mai dură decât cea actuală

„Războiul nu se va opri (după orice concesii). Va fi doar pus pe pauză pentru o perioadă de timp. După un timp, cu o intensitate reînnoită, rușii își vor consolida armele și efectivele și vor lucra la greșelile lor, se vor moderniza, vor concedia mulți generali și vor începe o nouă ofensivă și mai sângeroasă și pe scară mai largă”, a declarat Mykhaylo Podolyak pentru Reuters.