Masca de protecție, din nou obligatorie?! Anunțul neașteptat făcut de autorități

Pe fondul temerilor cauzate de posibilitatea apariției unui nou val de CO.VID-19, țările europene impun din nou restricții, printre care și cunoscuta mască de protecție, cu care ne-am obișnuit toți.

În Franţa, cetățenii sunt sfătuiți, din nou, să poarte masca de protecţie sanitară în spaţiile unde există foarte mulți oameni, având în vedere că este posibil să apară un nou val de CO.VID-19. Pentru moment, restricția nu este obligatorie, astfel că masca de protecție sanitară nu este impusă, dar este mai mult decât recomandată și binevenită în spațiile aglomerate.

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măști în zonele aglomerate, în special în transportul public, în condițiile în care Franța trebuie să facă față unui nou val de infecții cu COV.ID-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat luni ministrul sănătății, Brigitte Bourguignon.

„Nu spun că ar trebui să fie obligatoriu, dar îi rog pe francezi să își pună masca în mijloacele de transport în comun”, a declarat ea pentru RTL, adăugând că este o „datorie civică” să facă acest lucru, relatează Reuters.

„Nu doar o recomand, ci o cer”, a adăugat aceasta, precizând că măștile de protecție ar trebui purtate din nou și în alte zone închise, cum ar fi locurile de muncă sau magazinele.

În urmă cu cinci zile, șeful serviciului de vaccinare din Franța, Alain Fischer, a confirmat că țara se află în mijlocul unui nou val de C.OVID-19, la fel ca alte țări europene, adăugând atunci că este personal în favoarea reintroducerii obligativității purtării măștilor de protecție în transportul public.

În Portugalia, masca de protecție a devenit obligatorie în toate mijloacele de transport în comun, din cauza faptului că la începutul lunii iunie au fost înregistrate 30.000 de cazuri de CO.VID-19 zilnice. De asemenea, Italia a luat decizia de a introduce o măsură asemănătoare, dar nu a impus purtarea măştii de protecție sanitară şi în avioane.

În Spania, măştile de protecție sanitară sunt recomandate în toate spaţiile sanitare, inclusiv în farmacii, dar și în mijloacele de transport în comun. În Grecia lucrurile stau mult mai diferit: cetățenii care nu poartă masca de protecție sanitară în spaţiile aglomerate riscă să ia o amendă în valoare de 300 de euro.