Firma care le oferă angajaților bani dacă fac copii! Ce sumă uriașă urmează să primească noii părinți

Rata scăzută a natalității devine o problemă din ce în ce mai serioasă în Coreea de Sud. Chiar s-a ajuns în punctul în care o companie din această țară este dispusă să plătească milioane de dolari angajaților săi, doar dacă aceștia vor face copii.

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, se pare că o companie de construcții din Coreea de Sud este dispusă să plătească sume uriașe doar pentru a încerca să remedieze rata scăzută a natalității a țării. Booyoung Group, firma de construcții cu sediul în Seul care oferă acest beneficiu financiar angajaților săi, dorește să plătească angajaților 100 de milioane de woni coreeni de fiecare dată când fac un copil. Suma este echivalentul a aproximativ 75.000 de dolari.

Anunțul a fost făcut de companie luni, printr-un comunicat de presă. Mai mult decât atât, se pare că Booyoung Group plănuiește să plătească un total de 7 milioane de woni coreeni, în numerar, angajaților care au avut copii începând cu anul 2021. Se pare că 70 de bebeluși s-au născut în familiile angajate la această companie, iar suma oferită este echivalentul a 5,25 milioane de dolari.

O companie din Coreea de Sud își plătește angajații dacă fac copii
Compania a mai anunțat și faptul că acești bani vor fi oferiți atât bărbaților, cât și femeilor angajate în cadrul instituției. Astfel, Booyoung Group încearcă să ajute la combaterea ratei scăzute a natalității din această țară.
Problema natalității este una foarte serioasă în Coreea de Sud. Această țară are, de fapt, cea mai scăzută rată a natalității de-a lungul întregului glob, coborând la 0,78 în anul 2022. Previziunile făcute de către cei de la Statisticile Coreene arată că viitorul arată și mai sumbru pentru această țară. Se pare că în 2025, rata natalității va coborî la 0,65. Atât guvernul acestei țări, cât și alte companii coreene, deja oferă avantaje financiare pentru a încuraja oamenii să facă copii.