Ce trebuie să pui în oala de ciorbă, pentru a fierbe mai repede. Secretul e știut doar de gospodinele pricepute

Carnea fiartă la foc mic și lent oferă preparatului un gust deosebit, iar pentru o mâncare reușită există mai mulți pași pe care gospodinele trebuie să-i urmeze. Sunt și unele trucuri pe care gospodinele trebuie să le cunoască atunci când fac, de exemplu, o ciorbă.

Cum să fiarbă carnea mai repede
Carnea se numără printre alimentele de bază ale bucătăriei tradiționale românești, ce poate fi gătită în mii de feluri diferite, în funcție de gustul fiecăruia. Cu toate acestea, unele preparate necesită mult timp de gătire, mai ales atunci când se folosește carne de casă. Gospodinele sunt nevoite să petreacă în bucătărie chiar și câteva ore, atunci când gătesc o carne care fierbe greu. Din fericire, există o metodă pentru a reduce timpul de gătire și un truc pentru ca aceasta să fiarbă repede.

La ce truc apelează gospodinele
Un truc pe care gospodinele cu experiență îl aplică de multă vreme este să adauge o lingură de inox în oala în care fierbe carnea. Se spune că aceasta face carnea să devină fragedă și scade semnificativ timpul de gătire.

Un alt ingredient care face minuni este bicarbonatul de sodiu. Acesta este cunoscut pentru faptul că face orice aliment să se gătească mai repede și să devină fraged. Se folosește și pentru fasole, atunci când ne dorim ca aceasta să fiarbă rapid. Adaugă o linguriță de bicarbonat în oala în care fierbe carnea, pentru a o face să devină fragedă.

Fierbeți carnea la focul mic al aragazului
Dacă vreți să consumați carne de găină de țară, dar ați uitat să o scoateți din congelator, nu vă faceți griji. O puneți într-o oală alături de câteva legume și suc de roșii și aprindeți focul mic al aragazului. Așadar, veți ținea pasărea la fiert câteva ore bune, până se fierbe total.

Dacă nu vreți să folosiți aragazul, pasărea se poate introduce și la cuptor. Carnea de găină se pune într-o tigaie cu ulei, sare și piper. Se lasă la 120-150 de grade Celsius și se verifică din când în când pentru a vă asigura că este gata, fără să o ardeți.