Care este adevărata părere a rușilor despre români. Un cunoscut vlogger a rupt tăcerea: „Șocat de unele reacții”

Cunoscutul vlogger român, Cosmin Avram, a făcut o incursiune în Rusia pentru a afla ce gândesc cetățenii obișnuiți despre România, SUA și Uniunea Europeană. Într-un videoblog intitulat „Ce cred rușii despre România, America și UE – Șocat de unele reacții,” Avram a documentat părerile variate ale oamenilor de pe străzi, aducând la suprafață observații surprinzătoare și momente tensionate.

Videoblogul a fost un succes rapid, strângând 247.000 de vizionări într-o lună, cu peste 185.000 de abonați urmărind aventura vloggerului. Avram a început cu intenția de a afla păreri despre România, dar a întâmpinat rezerve și reacții mixte de la locuitorii ruși.

Inițial, cetățenii evitau să discute despre România, iar unii păreau reticenți să vorbească. Cu toate acestea, pe măsură ce interacțiunea progresa, câțiva oameni au schimbat perspectiva, amintindu-și de implicarea României în al Doilea Război Mondial și evidențiind schimbările de tabere politice.

„M-am prezentat și i-am zis că vreau să vă întreb, i-am zis că stau aici, că sunt român și vreau să vă întreb ce știți despre România. Și ați văzut reacția. După cum ți-am zis de acasă cam asta e reacția. Nu vor să vorbească. Se tem. A zis că nu știe nimic”, i-a spus Andrei, translatorul, lui Cosmin.

„Dracula e din România”, a spus o rusoaică

„Nu pot zice nimic despre România. M-am născut aici, aici am crescut, îmi place totul aici. Știu că România este o țară, un stat, dar nu am fost niciodată în România și nici în Europa. Capitala României… Budapest?”, a spus Alexander.

Un bărbat a subliniat că, deși nu știe multe despre România, a recunoscut că țara a luptat inițial alături de Germania în al Doilea Război Mondial, dar a schimbat ulterior tabăra. În ciuda acestui fapt, el a exprimat o perspectivă pozitivă asupra vieții în Ulyanovsk.

Opinii Despre SUA și UE
Opiniile rușilor despre SUA s-au dovedit a fi diverse, cu mențiunea că americanii sunt considerați „comercianți” și critici la adresa intervențiilor lor în diverse conflicte. În ceea ce privește Uniunea Europeană, unii ruși au susținut dreptul fiecărei țări de a alege propria cale și au exprimat dorința ca toate țările să trăiască în pace.