Minerul dormea în mină, când a simțit o mușcătură, s-a trezit, s-a uitat în jur și a văzut un șobolan pe care l-a gonit, dar acesta revenea mereu! Când și-a dat seama ce i-a făcut animalul a avut grijă de el toată viața:

Această poveste s-a petrecut într-o mină. Trebuie să știți că în timpul pauzei de masă niciun miner nu iese la suprafață, toți mănâncă în mină. De această dată unul dintre mineri a adormit după prânz dar i-a rugat pe colegii săi care lucrau pe aceeași tură să îl trezească la sfârșitul pauzei dar de această dată toți plecaseră de lângă el pentru câteva minute și au uitat.

Bărbatul s-a trezit, dar nu pentru că așa ar fi vrut el, ci pentru că ceva îl mușca de un deget, senzația era puternică și extrem de neplăcută, în aceste condiții nu putea dormi. Așa că a deschis ochii și a văzut un șobolan! A încercat să îl alunge cu mâna sau cu tonul ridicat al cuvintelor de ocară și s-a culcat, dar chiar când a închis ochii iar, rozătoarea l-a mușcat din nou! A aruncat cu pietre în el și numai ce nu făcuse, însă șobolanul nu avea de gând să-l lase în pace. A scuipat, s-a ridicat și a început să fugă după el pe cărare.

La 30 de secunde după ce s-a ridicat din locul unde dormise, spațiul acela s-a umplut cu dărâmături. Tavanul se prăbușise. După această întâmplare, când bărbatul vine la serviciu și se așează să mănânce, el este vizitat de șobolanul respectiv. El rupe un sfert din prânzul său și îl dă rozătoarei. Stau și mănâncă împreună. După prânz animalul pleacă. Și așa se întâmplă de fiecare dată, conform Perfect Media.

De unde știe șobolanul mereu când este tura minerului, rămâne un mister pentru toată lumea…