8 lucruri care se întâmplă în corpul tău când nu mai faci am0r:

Indiferent care este motivul pentru care nu mai faci amor, în corpul tău se produc o serie de schimbări și aceste schimbări s-ar putea să nu fie cele la care te gândești tu. Sunt o grămadă de zvonuri care spun că poți redeveni virgină dacă nu mai faci amor pentru o perioadă, ceea ce este complet greșit.

Au ieșit la iveală o grămadă de zvonuri și presupuneri în legătură cu abstinența, însă sunt doar mituri. Ce se întâmplă de fapt dacă nu mai faci amor? Ei bine, nu este nimic grav, însă nu este ceva la care te așteptai.

1. Nu, nu ești mai ”îngustă”.

Mărimea vaginul tău nu depinde de numărul partenerilor pe care i-ai avut. Cu toate acestea, vaginul tău poate să nu mai fie la fel de elastic ca altă dată și s-ar putea să întâmpini niște problemele la început, dar o să fie o experiență de neuitat.

2. Bărbații au probleme cu funcția de erecție.

Lipsa amorului afectează mult bărbații. Un bărbat care nu face amor o perioadă lungă de timp va întâmpina probleme când vine vorba de erecție. Bărbații care au o viață intimă activă sunt mult mai sănătoși decât bărbații care practică abstinența.

3. Sistemul imunitar devine mai vulnerabil.

Studiile arată că activitatea intimă este strâns legată de sistemul imunitar, deci când nu mai facem amor, sistemul nostru imunitar nu mai funcționează cum ar trebui. Ești mai predispusă la răceli și boli, deci fă amor mai des pentru a nu te supune acestui risc.

4. Libidoul poate scădea.

Aici părerile sunt destul de împărțite pentru că unii experți spun că libidoul crește în momentul în care nu mai faci amor ,iar alții susțin că este total invers. Însă, se pare că majoritatea a ajuns la concluzia că pofta pentru amor scade considerabil dacă nu mai ai relații intime.

5. Poți fi mult mai stresată.

Studiile arată că persoanele care fac amor la perioade lungi de timp au o tensiune arterială crescută și tind să fie foarte stresați. Lipsa amorului poate avea un impact destul de mare asupra capacității tale de a trece peste momentele dificile.

6. Poți suferi de boli ale inimii.

Există o legătură strânsă între sănătatea inimii tale și viața ta intimă. Dacă chiar nu vrei să faci amor, poți merge la sală. Însă cine nu vrea să facă amor?

7. Îți va lua mai mult timp să te exciți.

Experții spun că lubrifierea este mai accentuată n momentul în care faci amor mai des. Dacă nu mai întreții relații intime o perioadă lungă de timp, s-ar putea să ai nevoie de mult timp pentru a fi pregătită pentru amor. Partenerul tău trebuie să depună mai mult efort pentru a te excita cum trebuie.

8. Vei fi mai puțin inteligentă.

Nu este o glumă, specialiștii spun că activitatea intimă crește numărul neuronilor în creier. Poți crede că este stupid, însă chiar așa este. Poate te gândești și că poți citi mia mult pentru a-ți menține mintea ocupată și antrenată, însă nu are nici o legătură.