10 lucruri pe care o femeie matură NU le face într-o relație chiar dacă este îndrăgostită până peste cap:

Maturitatea este acea vârstă minunată la care femeia adevărată se cunoaște pe sine însăși. După o adolescență “oarbă”, când ești debusolată și nu înțelegi pe ce lume te afli, vine perioada în care știi bine ce îți dorești de la viață și de la o relație.

La maturitate dispare acel romantism extrem, de aceea femeia înțelege că într-o relație armonioasă dragostea reciprocă este un ingredient obligatoriu. Atunci devin foarte actuale cuvintele lui Omar Khayyam: “Eu nu am nevoie de cel ce nu are nevoie de mine!”.

De aceea o femeie matură NICIODATĂ:

1. Nu așteaptă mesaje sau sunete de la un bărbat. Ea sau scrie și sună, sau șterge din telefon contactele celor care nu au nevoie de ea.

2. Nu închide ochii la nepăsarea și pasivitatea profesională a bărbatului. Bineînțeles că asta nu înseamnă că banii sunt un criteriu în alegerea bărbatului. Pur și simplu un bărbat care nu muncește și nici nu vrea să muncească nu poate oferi acea siguranță de care are nevoie orice femeie!

3. Nu încearcă să pară mai bună decât arată de fapt. Chiar dimpotrivă, o femeie matură își poate permite la primele întâlniri să fie mai directă și mai deschisă. Ea poate vorbi fără jenă despre problemele și dificultățile sale. La ce bună să pierzi timpul cu un bărbat care nu te poate accepta așa cum ești?

4. Nu merge la întâlnire dacă nu îi convine locul și timpul stabilit. La o întâlnire romantică trebuie ambii să se simtă bine și confortabil. Dacă pe bărbat nu îl interesează disponibilitatea femeii pentru această întâlnire, probabil nici însăși femeia nu prea îl interesează. Bineînțeles un asemenea bărbat nu poate crea o relație matură.

5. Apreciază cadourile pe care i le oferă bărbatul la ziua de naștere și alte ocazii. Cadoul poate spune multe despre bărbat, despre firea sa, despre atitudinea sa și despre rolul său în relație. Indiferența față de zilele importante din calendar, cadourile alese neglijent, lipsa dorinței de a-și bucura femeia – toate acestea ar trebui să ridice semne de întrebare despre capacitatea bărbatului de a crea o relație frumoasă.

6. Nu tace atunci când ceva nu îi place. Bineînțeles asta nu înseamnă să faci scandal pentru orice mărunțiș. Dar în lucrurile cu adevărat importante dialogul este necesar, căci bărbații de multe ori nu înțeleg modul de gândire al femeilor până nu li se explică. Sigur că acest dialog nu trebuie să fie o înșiruire de pretenții și acuzații, scopul său primordial este rezolvarea reală a problemelor.

7. Nu se teme să pună întrebări (chiar și cele mai îndrăznețe) și este gata să audă răspunsul. În adolescență noi de multe ori ne jenam să discutăm deschis unele lucruri, dar într-o relație matură astfel de discuții pot deveni un liant puternic între cei doi, în timp ce lipsa lor poate genera o mulțime de probleme inutile.

8. Nu îl răsfață pe bărbat peste măsură. Orice bărbat matur înțelege că uneori femeia poate fi prea obosită pentru a face mânca sau pentru a-i călca pantalonii. De aceea pentru el nu va fi nici o problemă să facă acest lucruri în locul ei atunci când este nevoie.

9. Nu confundă sexul cu dragostea. Sexul poate fi una din expresiile dragostei, dar nu mai mult de atât. Dragostea constă în comunicare, bună înțelegere, deschidere, acceptarea slăbiciunilor celuilalt și multe altele, care sunt necesare 24/24. Dacă dragostea voastră se rezumă la cele 15 minute de sex, probabil sunteți doar amanți, iar nu o pereche de îndrăgostiți.

10. Nu are gelozie față de relația bărbatului său cu prietenii sau cu serviciul. Ea înțelege că un bărbat matur are multe preocupări importante și nu caută să le înlocuiască pe toate cu propria persoană. Asta bineînțeles nu înseamnă că ea trebuie să accepte un bărbat veșnic ocupat, care găsește timp pentru ea doar atunci când e plictisit de celelalte activități…

Femeia matură trebuie să fie flexibilă, dar și să stea tare pe poziții în același timp. Ea știe ce este viața reală și totuși își dorește să iubească și să fie iubită. Femeia matură înțelege că armonia în relație și în familie nu apare de la sine, ci trebuie creată și hrănită în permanență!