9 lucruri pe care ar trebui să le faceți până la ora 9 dimineața:

Marcus Aurelius spunea: “Ori de câte ori te trezești dimineața, gândește-te la privilegiul de a fi în viață, de a putea gândi, iubi și de a te putea bucura”.

În acest articol noi am făcut o selecție cu lucrurile care trebuie făcute dimineața pentru a avea o zi minunată.

Să te rogi

Rugăciunea, chiar și cea mai simplă, vă va ajuta să începeți ziua cu liniște sufletească. În loc să deschideți poșta electronică sau să verificați rețelele de socializare, petreceți câteva minute în liniște, citind cu atenție o rugăciune cât de mică.

Pe parcursul zilei noi ne includem în tot felul de activități mari și împovărătoare, tocmai de aceea începutul trebuie să fie cât se poate de liniștit.

Să fii mulțumit

Începeți ziua cu a mulțumi pentru ceea ce aveți. Această practică vă va învăța ceva foarte important: să apreciați cu adevărat chiar și cele mai mărunte lucruri bune din viața dvs. Asta vă va face mult mai rezistent în fața problemelor ce apar pe parcursul zilei.

Să-ți faci planul pentru ziua ce vine

Cu cât mai devreme vă faceți acest plan, cu atât mai eficient și productiv vă veți administra timpul. Ar fi bine să vă planificați și un timp special pentru problemele apărute imprevizibil.

Să bei un pahar de apă

Dimineața organismul nostru este deshidratat, de aceea e foarte important să consumați un pahar de apă. În cartea The Body Ecology Diet, nutriționista Donna Gates le recomandă cititorilor să consume o jumătate din norma zilnică de apă anume în orele dimineții. În acest fel organismul se curăță de toxine și scade pofta de mâncare.

Să faci gimnastică

Marea majoritate a oamenilor se trezesc cu un anumit disconfort în mușchi și oase. În ciuda acestui fapt multora le vine greu să se obișnuiască să facă gimnastică. Cercetările demonstrează că gimnastica de dimineață îmbunătățește elasticitatea, circulația sangvină și rezistența la stres.

Să asculți muzică

Dacă începeți ziua ascultând o muzică de calitate, nu doar că veți primi o doză importantă de plăcere, ci și vă veți ridica dispoziția și vă veți umple de energie. Cercetările au demonstrat că muzica are capacitatea de a crește motivarea și productivitatea.

Să zâmbești

Începeți ziua cu un zâmbet. Acesta are un efect extraordinar asupra stării și dispoziției dvs. chiar și atunci când nu vă vine deloc să zâmbiți. În plus zâmbetul le provoacă celor din jur un sentiment de încredere și deschidere.

Să faci ordine după seara de ieri

Viața în ziua de azi e foarte activă, astfel încât mulți uită să spele vesela sau să strângă hainele înainte de a merge la somn. Toate acestea se pot aduna pe parcursul mai multor zile ca într-un final să se transforme într-o adevărată lene. În schimb imaginați-vă cât de plăcut este să vii seara într-o casă curată și îngrijită. Într-o asemenea atmosferă e foarte ușor să te relaxezi și să te odihnești.

Să rezolvi în primul rând sarcinile dificile

S-ar părea că cel mai eficient e să rezolvi mai întâi problemele simple, dar dacă începi anume cu cele dificile, celelalte se vor rezolva mult mai rapid și eficient. În plus asta e o metodă perfectă de luptă împotriva obiceiului de a amâna sarcinile la nesfârșit.