9 alimente pe care le poți mânca seara fără să te îngrași:

Să fim cinstiți, tuturor ne place să mâncăm. Și mai ales ne place să mâncăm noaptea. Dar ni sa spus de atâtea ori că este o idee groaznică și orice ne mâncăm târziu merge direct pe șolduri. Cu toate acestea, cele mai recente cercetări arată că lucrurile nu se întâmplă exact așa și există câteva produse foarte gustoase pe care le poți mânca noaptea fără a câștiga greutate.

Desigur, cheia aici este moderarea, așa că nu uita de asta.

1. Brânză

Din nou, moderare, moderare, moderare! Când sugerăm să alegi brânza ca o gustare târzie, vorbim despre o felie de brânză, nu jumătate de kilogram. Brânza este un aliment bogate în proteine, astfel încât poate să te mențină sătul până a doua zi. Poți alege brânză cu un conținut scăzut de grăsimi dacă alegi să o consumi și noaptea, pentru a te asigura că îți menții greutatea sub control.

2. Brânză cottage

Citește și: 7 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre momentul în care vei deveni tată
Brânza de vacă conține cazeină. Cazeina are o rată de digestie foarte lentă și asta o face una dintre cele mai bune tipuri de proteine ​​pentru gustările de noapte târzii, deoarece crește senzația de sațietate.

3. Hummus

Hummus este o sursă excelentă de proteine, mai ales dacă este făcut în casă. Dacă îți este foame, morcovii sau tulpina de țelină înmuiate în hummus sunt o opțiune excelentă.

4. Iaurt

Oamenii de stiință au dovedit că iaurtul grecesc este perfect pentru gustările noaptea târziu. Este bogat în proteine, cu conținut scăzut de grăsimi și foarte scăzut în zahăr. Adaugă niște fructe sau fructe de pădure pentru a-l face și mai delicios.

5. Cracker

Când spunem biscuiți, înțelegem biscuiți din cereale integrale cu carbohidrați complexi care au un conținut scăzut de calorii. Adaugă niște hummus, o felie de brânză și poți face rapid și ușor o gustare delicioasă din cereale integrale, pe care să o consumi noapte târziu.

6. Popcorn

Poate sună surprinzător, dar popcornul este o gustare foarte sigură pentru a fi mâncată noaptea. Desigur, trebuie să eviți popcornul încărcat cu unt și să alegi unul simplu pe care poți să îl condimentezi ulterior cu sare, fulgi de chili sau alte ierburi și condimente care îți sunt pe plac, pentru un gust suplimentar.

7. Ouă

Un ou este o altă opțiune bună pentru o gustare. Un ou are doar 75 de calorii, dar este foarte bogat în proteine ​​și te va face să te simți mai plin pentru mult timp.

8. Legume

Legumele sunt cele mai bune, deoarece pe lângă fptul că sunt sănătose, sunt și foarte sățioase și nu vei mai avea senzația de foame până a doua zi. Pregătește-ți în prealabil câteva felii de țelină sau morcov sau o salată de legume mixtă.

9. Banane

Deși bananele sunt destul de ridicate în calorii, conțin, de asemenea, o cantitate mare de potasiu și magneziu, motiv pentru care bananele sunt relaxanți imbatabili. De asemenea, are melatonina, care, conform unor cercetări, te face să te simți mai somnolent.