Dacă țineți la sănătatea voastră, trebuie să aruncați aceste obiecte din casă

In casa fiecaruia exista o multime de lucruri de care ne este drag si care ne ajuta in anumite activitati, dar despre care nu stim ca sunt poluante si ca ne dauneaza atat noua, cat si mediului inconjurator.

De exemplu, lumanarile parfumate miros extraordinar si ne ajuta sa ne relaxam, insa sunt extrem de daunatoare pentru sanatate, daca sunt facute din parafina. Cercetatorii de la Universitatea de stat din California au descoperit ca lumanarile fabricate din parafina emit substante chimice care sunt strans legate de leziunile hepatice, problemele neurologice sau de leucemie.

De asemenea, acestea scot un fel de funingine neagra, care afecteaza tesutul pulmonar si inima. O solutie ar fi sa alegi lumanari din soia 100%, te sfatuieste Care2. Imprimantele iti sunt de ajutor, insa sunt extrem de daunatoare, deoarece contin praf rezidual si diverse metale.

In timpul folosirii, acestea imprastie o multime de microparticule de cerneala, lucru foarte iritant pentru plamani. Solutia? Pune imprimanta intr-o zona foarte bine ventilata si incearca sa stai la 10 metri de ea atunci cand o folosesti.

De asemenea, imprima mai mult alb-negru, deoarece cerneala color este si mai nociva. Odorizantele de camera conțin numeroase chimicale, una mai iritantă ca alta, așa că, la fiecare pulverizare, fără să știți, vă puneți sănătatea în pericol.

Cercetătorii de la EWG (Grupul de Muncă Ecologică) au stabilit că acestea fac parte din următoarele categorii:

  • Clasa substanţelor iritante şi bronhoconstrictoare
  • Clasa substanţelor genotoxice şi mutagenice
  • Clasa substanţelor hepatotoxice (ucigaşi ai celulelor hepatice)
  • Alergeni ai celulelor
  • Neurotoxine
  • Toxine reproductive

Poluanţi ai aerului din interior şi substanţe chimice de oxidare care produc compuşi alergenici atunci când sunt expuse la aer.

Tocătoarele – există destul de multe dezbateri referitoare la tipul de tocător sigur, rezistent şi igienic. În niciuna dintre acestea, însă, tocătoarele din plastic nu sunt în avantaj. După ce le foloseşti la tăiat şi tocat, plasticul se deteriorează, micile tăieturi şi crăpături în material favorizează acumularea bacteriilor.

„Oamenii cred că, dacă tocătorul este din plastic, poţi şterge, pur şi simplu, bacteriile, dar unele tipuri de microbi, cum sunt E.coli şi Salmonella, se «agaţă» de plastic mai mult decât de lemn sau de bambus“, precizează Glassman. Buretele de spălat vasele – care este cel mai murdar și mai periculos loc în casă? Multe persoane sunt siguri că acest loc este toaleta, și greșesc!

Locul cel mai murdar și periculos din casă este buretele pentru spălarea veselei. Buretele adună toți microbii și este mereu într-un loc cald și umed ceea ce contribuie la înmulțirea microbilor. Schimbați buretele cel puțin o dată pe lună.

Cum elimini poluarea din casa ta? Praful contine polen si celule de piele si reprezinta un teren propice pentru formarea mucegaiului. Pentru a te asigura ca esti in siguranta in propria casa, instaleaza filtre si curata-le o data pe săptămână.

Atunci cand stergi praful opteaza pentru sparyurile pe baza de apa, cele parfumate contin substante chimice poluante. Femeile adora pantofii si si-ar cumpara sute, daca si-ar permite, insa stiu ele cat rau le fac? Cu pantofii mergi pe drumuri pline praf, ingrasaminte, deseuri animale si nu numai. Toate aceste substante ajung in locuinta ta.

Daca nu poti sa iti cureti incaltamintea de fiecare data, macar atunci cand intri in casa freaca talpa de o bucata de material, care ar putea sa mai ia din mizerie. Mobila facuta din PAL si MDF este ieftina, insa elimina formaldehida, o substanta cancerigena. Ce este de facut? Sa aerisesti foarte bine camera sau sa optezi pentru lemn masiv.