A băgat oţet în maşina de spălat şi a descoperit ceva ce a vrut să împartă cu toată lumea! Poţi s-o faci şi tu de mâine:

Tuturor ne plac hainele albe, dar sunt foarte pretenţioase şi în timp albul devine aproape gri. De asemenea este foarte greu să găseşti un detergent bun care să fie şi ieftin şi bun. Cu toate acestea, un singur ingredient poate rezolva această problema şi poate înlătura chiar şi pete. Adaugă puţin oţet alb în maşină de spălat şi vei economisi bani şi vei scapă şi de nervi. Iată motivele pentru care trebuie să utilizaţi oţetul alb:

Pune o jumătate de cană de oţet alb pe haine înainte de a le introduce în maşină de spălat. Acesta va proteja culoarea hainelor şi va creşte puterea detergentului.

Oţetul alb este un balsam natural . Pune o jumătate de ceaşcă în ciclul de limpezire al maşinii de spălat rufe pentru a le face moi şi pufoase – adaugă câteva picături din uleiul esenţial favorit pentru că rufele tale să aibă un miros minunat.

Oţetul alb conţine acid care îndepărtează petele de transpiraţie şi deodorant.

Oţetul alb neutralizează mirosurile neplăcute. Elimina mirosul de ţigară.

Puneţi o jumătate de cană de oţet diluat cu apă caldă peste hainele murdare. Lăsti-le la înmuiat peste noapte şi apoi spălaţi-le normal.

Se ştie cât este de greu să elimini firele de par de animale sau puful de pe haine. Iată că oţetul alb ajută la eliminarea lor.

Pune oţet alb pe petele de de mâncare sau de vin, cafea, gem şi ketchup. Freacă ţesătură în oţet alb, apoi spală.

Pentru culori strălucitoare , adaugă o jumătate de ceaşcă de oţet alb la ciclul de limpezire al maşinii de spălat rufe.

Alte utilizări ale otetului:
Pentru a curată obiectele din crom sau oţel inoxidabil, pulverizează oţet nediluat şi şterge cu o cârpă moale, pentru a redă strălucirea.

Pentru a-ţi curată cuptorul cu microunde, aşează un bol care conţine o soluţie dintr-un sfert de ceaşcă de oţet şi o ceşcuţă de apă în cuptor şi lasă să se încălzească timp de 5 minute, la ceamai înalta temperatura. După ce această soluţie s-a răcit, foloseşte-o pentru a îndepărta petele din interiorul cuptorului.