,,I-am spus soțului meu că nu vreau să mai facem atât de mult dragoste. Are niște probleme mari. Multe femei s-ar simți rușinate să vorbească despre asta. Eu vă spun totul cu lux de amănunte..”

O femeie a cerut în scris ajutorul unui terapeut, și a primit și răspunsul, povestea a fost publicată de umad.ro. Iată prin ce întâmplare cu adevărat șocantă a trecut această femeie:

,,Sunt o mama si o sotie care isi iubeste nespus copilul, dar nu stiu daca si sotul. Are probleme cu alcoolul, nu e violent fizic, dar verbal da. Cand nu bea nu prea vorbim, e un tip inchis in el. Eu nu stiu ce sa fac, deoarece deja atitudinea lui fata de mine a inceput sa nu ma mai intereseze.
Ma doare cand ma jigneste si incepem sa ne certam, iar a doua zi e un alt om, parca nici nu ar fi existat acea cearta. In primul rand ma gandesc la copil, e prea mic sa inteleaga toate acestea, are doar 4 ani, dar ma intreaba de ce sunt suparata pe tati si nu stiu cum sa ii raspund.
La serviciu exista un coleg de care cred ca ma indragostesc. De fapt, nu stiu sa descriu sentimentele. Am vazut la el ceva ce la sotul meu nu am vazut. Colegul meu nu stie de sentimentele mele pentru el si nu vreau sa stie, pentru ca nu cred ca mi le-ar impartasi. De fapt ma gandesc ca poate eu sunt vinovata de comportamentul sotului meu. Nu mai simt atractie fata de el.

Imi doresc sa fie si el mai afectiv. Nu vreau doar sex. I-am spus de multe ori ca vreau sa ma ia in brate si sa adormim asa, nu vreau mai mult. Nu stiu ce sa fac, nu stiu nici ce vreau. Nu vreau sa ma despart de sotul meu, deoarece stiu ca ar suferi copilul, iar sotul meu e un tata exemplar. Vreau un sfat, pentru ca deja am epuizat toate incercarile. Sau poate nu am facut destul. Nici eu nu mai stiu ce trebuie sa mai fac”

Răpunsul primit de la un terapeut:

,,Sotul tau are probleme cu alcoolul si tot tu te simti vinovata?! Singurul motiv pe care l-ai avea ar fi ca ii permiti sa bea. Cata vreme ii accepti acest viciu, el o sa se complaca, pentru ca nu are nicio motivatie sa renunte. Ar trebui sa fii atat de ferma si de hotarata, incat sa fii in stare sa-l parasesti si sa nu-i mai permiti accesul la copil daca nu se lasa de bautura.
Imi dau seama ca inca nu ai ajuns in acel stadiu al disperarii, dar in timp s-ar putea sa ajungi. Dependenta de alcool nu se vindeca de la sine, dimpotriva, aduce din ce in ce mai multe probleme.
Cat despre colegul pe care il vezi intr-o anumita lumina, se prea poate sa proiectezi asupra lui ceea ce tu ai nevoie in acest moment. E foarte bine ca nu i-ai aratat ce simti, pentru ca nu stii ce ascunde si el, de fapt. Pana cand nu te apropii de un om, el ramane un necunoscut. Oricat de dragut este in public, cine stie cum se poarta acasa? In plus, nu-ti recomand sa incepi o relatie paralela cata vreme esti in aceasta stare, nu faci decat sa complici lucrurile si sa suferi si mai tare…”

Sursa: umad.ro