Timp de două zile la rând un roi de albine i-a atacat și urmărit mașina

Carol Howarth din Haverfordwest, Marea Britanie, și-a parcat într-o zi mașina pentru a face ceva cumpărături, dar când s-a întors a văzut că sute de invitați nedoriți îi atacaseră automobilul. Un roi întreg se odihnea pe partea din spate a mașinii sale.

Un localnic, Tom Moses, a observat șcena uimit: „Era un adevărat spectacol. Am trecut cu mașina pe acolo și am văzut că se strânseseră deja mulți oameni care făceau poze. Dar eram cam îngrijorat. Mașina era chiar în fața unui bar și îmi era teamă că cineva va face ceva stupid, precum să arunce apă fiartă pe ele. Totul se putea sfârși foarte rău.”.

Așa că Tom a pus mâna pe telefon și a sunat oamenii de pe un site care se ocupă de albine. În cele din urmă ei au reușit să le bage pe toate într-o cutie.

Dar Carol își va recăpăta mașina doar pentru scurt timp: ,,În ziua următoare am observat că albinele mă urmaseră acasă!”. Acum a fost rândul ei să sune la apicultori. Unul dintre aceștia, Roger Burns a declarat:

„Credem că regina a fost atrasă de ceva care era în mașină, probabil ceva dulce. Apoi a fost prinsă pe undeva în plasticul mașinii. Roiul de peste 2.000 de albine au urmărit-o și s-au adunat pe mașină.”

În cele din urmă apicultorii au reușit să o elibereze pe regină care s-a întors apoi acasă. Apicultorii spun că e ceva normal pentru albine să își urmeze regina, ,,dar e ciudat că au urmărit o mașină timp de două zile la rând!”, au mai adăugat ei.