Te dor tot timpul picioarele? Iata 10 motive si cum poti sa remediezi acest lucru

Picioarele noastre ne conduc oriunde dorim să mergem. Cu toate acestea, nu le acordăm atenție decât dacă provoacă un fel de durere sau disconfort.

Când acest tip de durere lovește, poate fi dificil să stai, să te plimbi sau să conduci activități de zi cu zi.

Durerea din picior se poate manifesta în degete, arcadă și călcâie. Este atât de comună încât un sondaj efectuat de Institutul de Sănătate Preventivă a Piciorului arată că aproape 80% dintre persoanele cu vîrsta de 21 de ani și mai în vârstă au avut cel puțin o problemă cu picioarele lor.

Din fericire, această durere este foarte tratabil, citiți doar lista de cauze ale durerii piciorului de mai jos pentru a afla cum să o faceți.

Cele mai frecvente cauze ale durerii piciorului
Odată ce știți de ce suferiți, este mult mai ușor să căutați tratament și să vă aduceți picioarele înapoi la sănătate.

1. Fasceită plantară
Această problemă comună a piciorului începe în țesutul conjunctiv care leagă călcâiul cu degetele de la picioare. Când devine rănit sau inflamat, poate provoca durere la arcadă și călcâi.
Purtarea încălțămintei potrivite cu sprijin pentru arcadă, întărirea și întinderea picioarelor și gambelor sunt la fel de importante.

2. Picioare plate
Arcadele căzute apar atunci când tendoanele din gambe nu trag împreună în mod adecvat. Acest lucru face ca arcul natural ascendent din mijlocul piciorului să se prăbușească. Copiii și femeile însărcinate prezintă arcuri căzute, dar numai temporar.
Îmbătrânirea, diabetul, genetica, rănirea și obezitatea pot provoca, de asemenea, afecțiunea.
Pentru a ușura inflamarea și durerile, ortezele pot fi potrivite. De asemenea, este recomandat să solicitați ajutor unui podiatru pentru a obține un diagnostic adecvat.

3. Ciocuri la călcâie
Ciocurile la călcâi sunt creșteri ale unor proeminențe mici de depuneri de calciu sub oasele călcâiului. Unii dintre aceștia sunt nedureroși, în timp ce alții provoacă dureri de călcâi sau chiar fasceită plantară.

Exercițiile fizice, ortezele personalizate, medicamentele antiinflamatorii și injecțiile cu cortizon pot trata toate ciocurile la călcâie, însă poate fi necesară o intervenție chirurgicală dacă condiția este prea avansată. Pierzând greutatea, evitând alergarea și purtând pantofii adecvați, poate ajuta la tratarea și prevenirea afecțiunii.

4. Bătăturile
Calusurile sunt o piele groasă care se acumulează pe calcaie, pe degete și pe picioarele picioarelor, pentru a vă proteja pielea de frecare și presiune. Ele pot apărea și pe mâinile atleților și degetele anumitor muzicieni. În timp ce acestea nu sunt dureroase, ele provoacă pielea uscată și aspră, care poate fi neatragatoare pentru unii.

Bătăturile pot fi tratate acasă prin înmuierea picioarelor în apă caldă, hidratând pielea și folosind o piatră ponce pentru a exfolia laba piciorului. Podiatrii și esteticienii pot, de asemenea, să îndepărteze pielea folosind o lamă sterilă.
5. Metatarsalgia
Aceasta este o vânătaie profundă și agresivă care apare pe talpa piciorului. Este frecvent observată la persoanele fizic active care sar sau aleargă în mod regulat. Este, de asemenea, obișnuit la persoanele supraponderale, de vârstă mijlocie sau diabetici. Odihnirea și folosirea gheții pe piciorul afectat va vindeca vânătăia mai repede decât așteptând să treacă de la sine.