Cum vă puteți învăța copilul să nu cadă în plasa unui pedofil

Unde se termină politeţea şi unde începe pericolul? Copiii pot fi învăţaţi să recunoască un abuz sexual şi să stea departe de agresori. O spun specialiştii, care îi încurajează pe părinţi să le explice celor mici până unde este normal să îi atingă un străin.

Tot ce trebuie să facă este să refuze vehement, să fugă și să țipe! Acestea sunt cele trei lecții vitale pentru orice copil încolțit de un străin.

Un specialist în apărare, fost ofiţer în trupele speciale, îi învaţă pe cei mici cum să se ferească de pericole.

„Nu te apropii de intrarea blocului dacă ai văzut o persoană pe care tu nu o cunoști, care pare puțin dubioasă: are glugă sau șapcă pe cap, își ascunde privirea. Atunci, copilul tebuie să anunțe părintele că este jos.”, declară un specialist.

Copiii trebuie să înveţe să nu cadă în plasa pedofililor, care îi pot ademeni cu daruri.

În plus, părinții trebuie să-și învețe copii care este limita de siguranță: „De la momentul la care copilul are un vocabular, astfel de discuții pot avea loc vizavi de, spre exemplu, anatomia corpului: unde, cum, ce este permis. De la cele mai simple gesturi și atingeri, până la lucruri mai complexe”.

De multe ori, copiii nu le spun părinţilor dacă un străin i-a abordat, tocmai pentru că nu percep apropierea ca pe o ameninţare.