Nu va face nimeni asta în locul tau: 21 de lucruri, pe care trebuie neapărat să le spui fiicei tale:

A fi mamă este o mare fericire. Dar, pe lângă fericire, este și o responsabilitate mare. O parte din aceasta este faptul că trebuie să le explicăm copiilor noștri că lumea din jur nu este la fel de bună și frumoasă ca în basme.

Toată lumea este de acord că educația și pregătirea pentru viață sunt implementate într-o sferă socială, și cine dacă nu tu, ca părinte, ești obligat să îți pregătești copilul pentru dificultățile vieții adulte.

Părinții își cresc fiicele ca pe niște prințese, ceea ce este în regulă. Cu toate acestea, trebuie să le spunem micilor prințese că viața este plină de dificultăți, pe care trebuie depășite cu demnitate.

Am alcătuit o listă cu 21 de lucruri pe care trebuie să le spuneți fiicei dvs. înainte de a deveni adulte.

Educarea fetelor

1. Dragostea nu înseamnă întotdeauna fericirea. Din relațile nereușite trebuie să învățați și să vă recunoașteți greșelile făcute. Cu toate acestea, nu trebuie să încetați să credeți în dragoste.

2. A fi fericit este alegerea vieții. Însă, în centrul fericirii nu stau banii, cariera și bunurile materiale.

3.Trebuie să aveți grijă cu bărbații. Este important de știut că în spatele cuvintelor și faptelor frumoase deseori stau ascunse interese personale pe termen scurt.

4.Cel mai important lucru este să vă respectați și să vă iubiți pe voi înșivă. Nici un bărbat nu are dreptul să jignească, să lovească sau să umilească. Trebuie curaj pentru a scăpa de relațile dificile, pentru a ieși din ele

5.Trebuie să învățați să vă ascultați intuiția, și să nu vă lăsați păcălite de primul om care vă iese în cale. Nu toți oamenii sunt de încredere.

6.Nu există ”am mulți prieteni”. Prieteni sunt cei care sunt lângă noi și la bine dar și la greu

7.Nu vă temeți să plângeți. Nu doar femeile slabe plâng, ci și cele puternice. Nu trebuie să țineți în voi sentimentele! La urma urmei, sănătatea femeii depinde în mod direct de starea ei psihoemoțională.

8.Pentru o femeie este importantă înfățișarea exterioară, dar nu este cea mai importantă! Frumusețea interioară dă o strălucire, care face fiecare femeie frumoasă, chiar și atunci când tinerețea a trecut deja.

9.Înainte de a face ceva, trebuie să vă gândiți la consecințe. Nu vă lăsați influențați de majoritate, aveți întotdeauna proprile păreri.

10.Respectați oamenii și să radiați bunătate spre ei. Dar aceste lucruri sunt posibile numai dacă vă respectați și vă acceptați pe voi înșivă, în primul rând.

11.În orice caz, ascultați criticile aduse vouă, dar nu trebuie neapărat să luați în considerare toate părerile din jurul vostru. S-ar putea ca ei să fie geloși sau pur și simplu să aibă puțină stimă de sine. Încrederea în sine este cheia succesului.

12.Oamenii nu tot timpul sunt sinceri și deseori mint. Trebuie să învățați să distingeți adevărul de minciună.

13.Nu este recomandat să amestecați pe cei din jur în problemele personale. În special este interzisă discutarea conflictelor și a greutăților familiale. Prin această expunere doar crește invidia sau furia celorlalți împotriva voastră.

14.Bucurați-vă de ce aveți! Dar trebuie să aveți întotdeauna țeluri și să vă străduiți pentru mai bine și mai frumos!

15.Trebuie să vă stabiliți scopuri în viață. Trebuie să fiți capabili să vă planificați lucrurile și să stabiliți o listă cu priorități. Nimic nu se rezolvă de la sine!

16.Fiecare om își face singur norocul. Chiar dacă sunteți sârguincioși, trebuie să vă bazați pe sine. Nu trebuie să permiteți nimănui să vă dicteze cursul vieții sau să preia controlul asupra propriei vieți.

17.Lucrurile bune trebuie făcute cu modestie și în liniște. Este inutil să vă lăudați și să arătați cât de buni ați fost.

18.Trebuie să știți să iertați. Nu se merită să vă împovorați cu supărare și suferință.

19.În orice relație apar și greutăți. Dacă sunteți într-o relație fără nici o problemă, fiți siguri că acea relație s-a terminat de mult. Cel mai important în astfel de situații, este ca amândoi să luptați pentru a trece peste tot, să comunicați, și să fiți capabili să faceți compromisuri.

20.Nu trăiți în trecut. Ce a fost a fost. Este mult mai important să trăiți acum și aici și să vă gândiți la viitor.

21.Viața este frumoasă! Sunt și greutăți, dar din orice labirint există o ieșire