Cum să cultivi ceapă în sticle din plastic

Este foarte convenabil și frumos să ai verdeață proaspătă chiar la tine acasă, să tai atât cât ai nevoie chiar înainte de a găti, să te bucuri de aromă, prospețime și multe vitamine.

Ceapa este o legumă de bază în bucătăria noastră, iar ceapa verde este preferată pentru salate. Chiar dacă supermarketurile au această legumă în asortiment anul împrejur, poți să o cultivi acasă și s-o ai mereu la îndemână.

Iată o metodă ușoară de a crește ceapă verde acasă, pe pervaz, în sticlă din plastic. Ești curios să afli cum?

1.Așadar, mai întâi de toate vei avea nevoie de o sticlă obișnuită din plastic de 1,5 sau de 2 litri.

2.Taie cu ajutorul foarfecii partea de sus (sau topește cu ajutorul unui cuțit înfierbântat), apoi în ordin de șah găuri de mărime nu prea mare (potrivite pentru arpagic).

3.Umple pe straturi sticla cu pământ, introducând prin găurile făcute bulbii de ceapă, lăsându-le cozile înafară. Poți utiliza pământ universal pentru flori, în caz că te hotărăști să începi cultura pe timp de iarnă. Vara, poți lua pământ din orice grădină.

4.Udă din abundență și în mod regulat ceapa sădită cu apă netratată. Ai grijă să pui sticla într-un vas mai adânc sau fă acest lucru deasupra chiuvetei, în caz contrar, vei avea parte de o surpriză neplăcută sub formă de murdărie.

5.Într-un timp foarte scurt te vei bucura de roadă proaspătă – cozi de ceapă verde, crescută în condiții foarte compacte.

Această metodă de cultură verticală se potrivește pentru a obține o recoltă mai mare, în cazul când nu prea ai spațiu pe pervaz.

Pentru a avea mereu ceapă verde proaspătă, plantează în 2-3 recipiente la interval de 10 zile. Este o sursă de vitamine sigură și la îndemână!