De câte ori pe săptămână e bine să faci dragoste:

Răspunsul care îți va schimba viața! Ce se întâmplă în corpul tău dacă respecți asta:

După numeroase studii în privința „normalității” în ceea ce privește numărul partidelor de amor într-o săptămână, psihologii și sexologii americani au ajuns la o concluzie.

Specialistul Thomas Glynn susține că ritmul activității sexuale este influențat de stilul de viață al fiecăruia, de constituția biologică individuală, de vârstă și factori de mediu.

Prin urmare, nu există un răspuns general la întrebarea „de câte ori e bine să faci dragoste pe săptămână”.

De altfel, odihna joacă un rol important în menținerea unei vieți sexuale active.

Bărbații care au vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani pot face amor în fiecare zi. Însă, performanța sexuală scade odată cu înaintarea în vârstă.

Astfel, la vârsta 50 de ani, sunt normale între 4 și 8 acte sexuale pe lună.

Potrivit specialiștilor americani, persoanele care au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani au în medie 15-30 de acte sexuale, iar cele care au între 30 și 40 de ani media scade la 8 pe lună cu o marjă de +/-5 acte sexuale, adică pot fi și 3, la fel de bine cum pot fi și 13.

După vârsta de 40 de ani, media scade la 1-2 pe săptămână. O altă problemă care apare după vârsta de 40 de ani este scăderea libidoului.

Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai faci sex:

1.Te simţi mult mai anxios aste deoarece sexul ajută să te eliberezi. Conform sfatulparintilor.ro, cercetătorii scoţieni au descoperit că persoanele care practică abstinenţă sexuală gestionează mai greu situaţiile stresante, precum vorbitul în public, comparativ cu oamenii care fac amor cel puţin o data la două săptămâni.

2. Eşti mai predispus la gripă şi răceală .Când faci sex te expui la germeni şi asta duce la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi tu eşti mult mai protejat de viruşii spre deosebie de persoanele care sex rar.

3. Poţi avea probleme cu încrederea în sine. „Inexistenta amorului într-o relaţie poate avea un impct negativ asupra imaginii de şine şi scade nivelul oxitocinei şi a altor hormoni care întăresc legăturile dintre voi”, spune psihologul says Leş Parrott, conform sursei citate.

4. Depresia. Femeile se simt deprimate când petrec mult timp fără sex. Anumiţi compuşi din lichidul seminal: melatonină, serotonină şi oxitocină au capacitatea de a îmbunătăţi starea de spirit a femeilor şi să le redea instant fericirea.