7 reguli de igienă personală pe care le încălcăm zilnic

Regulile de igienă și de îngrijire nu sunt dificile, însă tot tindem să facem lucrurile greșite uneori. Aceste greșeli nu numai că ne afectează frumusețea, ci și sănătatea. Iată care sunt cele mai comune greșeli de îngrijire pe care le face fără să ne dăm seama și pe care trebuie să le evităm.

1. Acoperirea gurii cu mâinile atunci când strănutăm.

Atunci când îți acoperi gura cu mâinile în timp ce tușești sau strănuți, ajuți germenii să se răspândească pe față. Rezultatele sunt erupțiile sau inflamațiile care nu sunt chiar ceva plăcut. Este chiar periculos dacă ai o boală infecțioasă.

Cum trebuie să procedezi: Ar trebui să-ți acoperi gura cu o batistă, de preferat una din hârtie, de unică folosință. Dacă se întâmplă să nu ai una, acoperă-ți gura cu încheietura de la cot.

2. Tăierea unghiilor cu unghiera.

Folosind unghiera se va deforma structura unghiilor: vor începe să se exfolieze și să se înmoaie.

Cum trebuie să procedezi: dacă ai nevoie să-ți tai unghiile lungi, taie-le mai puțin decât ai nevoie și pilește-le până ajungi la forma dorită.

3. Accentuarea ochii prin trasarea unei linii în interiorul ochiului.

Un dermatograf poate provoca multe infecții ale ochiului și poate întinde bacteriile. Amestecat cu lacrimile, creionul crează condiții favorabile de răspândire a bacteriilor.

Cum trebuie să procedezi: dacă vrei să îți accentuezi ochii, atunci fă asta cu umbre: aplică fardul sau creionul în exteriorul ochiului, niciodată în interior.

4. Scobitul în nas.

Degetele tale sunt casa a mii de bacterii ceea ce-ți poate provoca foarte repede infecții dacă îți bagi mâna în nas. Este foarte periculos cu atât mai mult dacă ai nasul înfundat pentru că infecția se poate duce până la sinusuri.

Cum trebuie să procedezi: spală-ți nasul trăgând apa din palmă pe nara dreaptă, apoi pe nara stângă sau poți folosi un dispozitiv special.

5. Spălarea cu gel de duș în fiecare zi.

Pielea noastră conține bacterii benefice care ne apără de infecții și o păstrează hidratată. Folosirea zilnică a gelului de duș stopează această barieră. Organismul devine mult mai predispus la boli și pielea devine mai uscată, ceea ce va provoca egzeme.

Cum trebuie să procedezi: Folosirea zilnică a săpunului sau gelului de duș este necesară doar pe mâini ,la subraț sau în zona de sub curea. Alte zone nu necesită o curățare zilnică cu gel de duș.

6. Folosirea abundentă a pastei de dinți.

Prea multă pastă de dinți nu îți curăță mai mult dinții și diminuează efectul spălării.

Cum trebuie să procedezi: cantitatea recomandată de pastă de dinți pentru adulți este de mărimea unui bob de mazăre ,iar pentru copii de mărimea unui grăunte de orez.

7. Folosirea unei cantități mari de balsam.

Balsamul de păr are o densitate mare datorită siliconului și altor compuși al căror scop este să facă părul moale și strălucitor. Aplicând prea mult balsam, părul tău se va murdări mai repede. Dacă produsul ajunge pe scalp, porii se dilată ceea ce duce la îngrășarea părului.

Cum trebuie să procedezi: Cantitatea optimă de balsam de păr trebuie să fie de mărime unei monede. Trebuie aplicat doar pe zonele uscate, în special pe vârfuri.