Roxana are 9 anișori, își dorește să ajungă medic, dar merge zi de zi flămândă la școală! Ce a răspuns micuța din Vaslui când a fost întrebată ce îi este poftă să mănânce:

O cheamă Roxana, are 9 ani şi are o poveste de viaţă cutermurătoare. Micuţa îşi doreşte să mănânce, dar, din păcate, sărăcia o împinge să înghită în sec.

Are nouă anişori, o cheamă Roxana şi provine din Vaslui. Povestea de viaţă a fetiţei, dar şi cea de familie, a întristat întreaga ţară. Micuţei Roxana i-a fost luat un interviu şi a mărturisit că şi-ar dori să mănânce. România are foarte multe cazuri de sărăcie, iar anual peste 30.000 de copii renunţă să mai meargă la şcoală.

Visul Roxanei este să devină medic. Familia Roxanei este compusă din mamă, tată şi cinci copii. Băiatul cel mare a abandonat şcoala la 16 ani, pentru a merge la muncă. Tatăl copiilor este bolnav de mai bine de trei ani, iar mama lor se luptă în continuare să-i crească.

Micuţa Roxana îşi doreşte foarte mult să mănânce un piure cu carne şi o salată. De asemenea, a povestit demoralizată despre faptul că sunt zile când merge la şcoală flămândă şi şi-ar dori să mănânce precum ceilalţi copii, conform unui jurnal de ştiri.

Discuţia dintre reporter şi Roxana este înduioşetoare.
Reporter: ”Sunt zile când te duci flămândă la şcoală?”
Roxana: ”Da. Se întâmplă des. Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mie mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi. Mă simt rău.”
Reporter: ”Ţi-ar plăcea altceva?”
Roxana: ”Un piure cu carne, o salată. Cam atât mi-ar plăcea”

Mama micuţilor a mărturisit că tot efortul depus este doar pentru copii, pentru a creşte. Mama lor nu mănâncă, pentru a avea cei mici: ”Nu mă mai îndur să mănânc. Dacă sunt copiii mici, vezi că mănâncă, se satura şi părintele. Eu mi-aş dori un frigider ca să avem unde pune mâncarea. Nu pot să îmi dau copiii mai departe la şcoală. E foarte greu. Iau cartofi, fasole, mai puţin carne”.