10 greșeli zilnice care te urâțesc. Din păcate, toate facem numărul 10 fără să știm cât afectează:

Multe dintre activitățile noastre de zi cu zi pot să-și pună amprenta asupra aspectului și sănătății noastre mai mult decât ți-ai putea imaginea.

Iată 10 greșeli zilnice care îți strică imaginea pe care mulți dintre noi le facem fără să ne dăm seama:

1. Îți atingi fața și bărbia în timp ce stai în fața calculatorului

Pun pariu că te uiți la monitor acum, stând în această poziție exactă. Ne petrecem mult timp în fața computerelor noastre pe parcursul zilei și ne atingem de multe ori fața cu mâinile.

Susținerea bărbiei cu brațul deplsează treptat osul hioid și perturbă circulația sângelui. Atingerea feței cu mâini murdare poate duce la probleme de piele, mai ales dacă pielea ta este predispusă la acnee și iritație. Punctele negre, de asemenea, apar pe faţă pentru un motiv, iar herpesul apare din această cauză în 80% dintre cazuri.

2. Picioare încrucişate

Această poziţie poate fi destul de dăunătoare pentru cei care suferă de vene varicoase sau sunt expuși riscului. Fluxul de sânge este întrerupt și problemele de sănătate pot apărea foarte rapid.

Alte probleme includ durerea din partea inferioară a spatelui și chiar a organelor genitale. Durerea este cauzată de poziționarea greșită a coloanei vertebrale, ceea ce determină o presiune asupra spatelui inferior.

3. Periajul părului ud

Periajul părului după duș este una dintre cele mai frecvente și aproape instinctive acțiuni. Dar este foarte dăunătoare pentru părul tău. Motivul este că părul umed este mult mai vulnerabil decât părul uscat, iar pieptănarea îi dăunează. Părul va deveni în mod inevitabil fragil.

Pentru a păstra frumusețea părului, folosește un tricou de bumbac pentru a-l lăsa ușor să se usuce, în loc să-l freci în prosop. După ce părul s-a uscat complet, începe pieptenele din partea de jos, indiferent de lungime.

4. Te uiți prea mult la televizor

Oamenii de știință au vorbit de mult despre pericolul „luminii albastre”, care provine de pe ecrane TV și dispozitive mobile. Ea trece prin straturile profunde ale pielii și activează radicalii liberi, care forțează celulele pielii să producă enzime care distrug colagenul.

Consecințele acestui proces sunt îmbătrânirea timpurie a pielii și hiperpigmentarea. Dermatologii menționează adesea starea proastă a pielii „iubitorilor de serii de televiziune” și chiar sfătuiesc să fie folosită o cremă cu un filtru UV atunci când petreceţimult timp uitându-vă la gadgeturi. Alții susțin că lumina albastră este de un spectru complet diferit, iar cremele nu vor ajuta.

Singura soluție este să minimalizezi contactul cu dispozitivele electronice cât de mult poți.

5. Folosirea telefonului înainte de a merge la culcare

Aceeași lumină albastră suprimă, de asemenea, producția de melatonină, care poate întrerupe programul de somn. S-ar putea să nu remarcăm privarea noastră de somn, dar trupul nostru o va resimți! În plus, pe lângă problemele cosmetice „minore”, sistemele imune și endocrine pot fi, de asemenea, afectate grav.

6. Aplicarea protecţiei solare doar pe faţă

Toate femeile frumoase au învățat deja că pielea lor trebuie protejată de soare chiar și în condiții urbane. Cu toate acestea, unii dintre noi nu sunt conștienți de faptul că trebuie să aplicăm crema nu numai pe față, ci și pe gât, pe piept și pe mâini. Cu cât ajungem mai în vârstă, cu atât mai sensibili suntem la afectarea pielii cauzată de expunerea la soare.

Și, bineînțeles, ar trebui să ne amintim să avem grijă de piept și de gât, exact așa cum ne îngrijim de față, în ceea ce privește umiditatea și nutriția.

7. Aplicarea machiajului imediat după pensat

Fiecare mișcare a pensetei este o microtraumă și un risc de infecție. Ar fi bine să ștergeți pielea cu un dezinfectant înainte de a aplica machiajul. Spală produsele de machiaj la fiecare 2 săptămâni. Riscul de infecție provine și din pensete murdare. Prin urmare ele trebuie, de asemenea, să fie dezinfectate în mod regulat.

8. Folosirea scrubului prea des

Scruburile aromate preferate nu sunt aprobate de majoritatea cosmetologilor. Mijloacele abuzive de exfoliere conduc la creșterea producției de ulei de piele, în timp ce pielea rămâne în stare de deshidratare. O soluție bună ar fi înlocuirea scruburilor cu peeling pe bază de acid lactic sau glycolic.

9 Guma de mestecat

O mestecare constantă poate face ca maxilarul tău să ia forme diferite. Acest lucru poate duce mai devreme sau mai târziu la schimbări, cum ar fi ridurile din jurul colțurilor gurii, care sunt foarte greu de eliminat.

Joel Schlessinger, un cunoscut dermatolog, propune înlocuirea gumei preferate de mestecat cu o altă metodă de împrospătare, cum ar fi benzile de respirație, bomboane mentolate sau apă de gură.

10. Duş în apă fierbinte

O baie sau un duș foarte fierbinte poate fi cel mai bun mijloc de relaxare după o zi grea. Cu toate acestea, aceste „băi” regulate nu aduc nimic bun pentru pielea ta. Efectul pe care îl are asupra pielii este similar cu arsurile solare, iar echilibrul natural este perturbat. Prin urmare, apar iritația, uscăciunea, infecția și mâncărimea.

Dermatologii recomandă reducerea temperaturii apei, reducerea timpului petrecut în apă, utilizarea unui produs hidratant după duș și alegerea celor mai naturale produse de duș fără arome, parabeni sau particule agresive.