9 greșeli care te îmbătrânesc mai repede:

Secretele sănătății și tinereții sunt cunoscute de toată lumea: alimentația și exercițiile fizice adecvate au fost întotdeauna alegerea potrivită. De obicei, rezultatul este întotdeauna vizibil. Cu toate acestea, starea pielii noastre vorbește și despre micile probleme care păreau inofensive la început. Iată câteva lucruri care îți influențează în mod negativ starea pielii:

9. Poziția în care dormi

Când dormi pe burtă, capul tău este întors în lateral. Aceasta creează tensiune în gât și mușchii umărului, precum și deteriorează alimentarea cu sânge a creierului. Cercurile întunecate de sub ochi și umflarea feței sunt alte consecințe neplăcute ale unei astfel de poziții. Încearcă să dormi pe spate sau pe o parte, dar nu tot timpul. Aceeași poziție poate schimba forma feței tale.

8. Nu folosești ochelari de soare

Protecția adecvată față de soare este secretul pieii sănătoase. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire, și de aceea apar ușor riduri acolo atunci când stai în lumină puternică. De aceea, formează-ți obiceiul de a purta mereu ochelari de soare în zilele însorite, chiar și pe timp de iarnă.

7. Felul în care mesteci

Dacă mesteci întotdeauna pe o parte, fața ta poate deveni asimetrică, deoarece mușchii de pe o parte slăbesc, iar cei din partea cealaltă sunt mereu tonifiați.

6. Vorbitul la telefon

Dacă îți telefonul cu umărul, or să îți apară riduri pe gât și obrajii or să îți coboare. Dacă vorbești des la telefon, alege să folosești niște căști sau difuzorul.

5. Utilizarea unei tablete sau a unui smartphone

De cele mai multe ori ne uităm în jos la aceste dispozitive, iar acest lucru poate provoca edeme în zona ochilor și riduri în zona gâtului. Încearcă să le ții mai sus, astfel încât să nu îți lași gâtul în jos

4. Îți ții bărbia în palmă

Dacă obișnuiești să îți ții bărbia în palmă atunci când stai la calculator sau citești, încearcă să nu mai faci asta atât de des, deoarece pielea feței tale va fi mai puțin elastică, va începe să se lase și îți vor apărea riduri premature.

3. Te încrunți

Tristetea te face să ai expresii faciale care sunt dăunătoare pentru pielea ta: sprâncenele încruntate, buzele presate și mușchi faciali tensionați. De fiecare dată când îți dai seama că te încrunți, încearcă să îți imaginezi că îți miști urechile fără să le atingeți. S-ar putea să ți se pară ridicol, dar este un exercițiu bun, deoarece este imposibil să te încrunți și să îți tragi urechile pe spate în același timp.

2. Faci dușuri fierbinți și lungi

Deși dușurile fierbinți sunt relaxante și plăcute, dacă durează prea mult afectează într-un mod negative pielea – aceasta se va usca și se va decoji.

1. Folosești aerul condiționat

Aparatele de aer influențează umiditatea din aer, care devine uscat. Ca urmare, pielea se usucă și ea, De aceea, nu uita să o hidratezi bine și să nu te bazezi pe AC tot timpul.