7 metode prin care să îți vopsești părul ACASĂ cu ingrediente naturale

În medie, femeile își schimbă coafura de 150 de ori într-o viață, iar asta implică adesea o schimbare de culoare. Vopseaua de păr din comerț te ajută să arăți altfel, dar e toxică, plină de chimicale. Există și alternative naturale – nu rezistă atât de mult, dar sunt mai sănătoase.

1. Ceaiul

Folosește ceai negru pentru păr închis, ceai de mușețel pentru blond și ceai de rooibos pentru păr roșcat. Fă ceaiul foarte puternic folosind 3-5 pliculețe în doar 2 căni de apă. Fierbe-l ca de obicei și apoi lasă-l să se răcească înainte să-l aplici pe păr. Lasă-l pe păr timp de o oră, pentru o culoare mai puternică.

2. Cafeaua

Aceasta îți închide părul și ascunde firele albe. Procedează la fel ca la ceai. Culoarea va rezista mai mult dacă îți clătești părul cu oțet de mere după ce te-ai vopsit.

3. Henna

Henna îți oferă o culoare roșie/portocalie. Amestecă 100 gr de pudră henna cu 1 ceașcă de suc de lămâie și niște apă. Folosește amestecul după 5 ore, aplicându-l pe păr și lăsându-l acolo pentru 2 ore.

4. Petale de gălbenele

Acestea vor oferi o nuanță roșiatic pe părului blond și una castanie părului închis la culoare. Fierbe o jumătate de cană de petale de gălbenele proaspete în două căni de apă, lasă să clocotească pentru jumătate de oră și apoi lasă să se răcească. Folosește amestecul pentru a-ți clăti ultima dată părul.

5. Sucul de sfeclă

Acesta poate face orice tip de păr mai roșcat, dar îți poate și păta hainele și pielea. Amestecă-l cu ulei de cocos și lasă-l în păr cam o oră.

6. Suc de lămâie

Acesta are proprități naturale de albire, deci îl poți folosi pentru a-ți face șuvițe. Piaptănă-te cu niște suc proaspăt de lămâie și lasă-l câteva ore. Dacă stai la soare, șuvițele vor fi și mai pronunțate.

7. Cojile de nucă

Acestea îți vor face părul castaniu închis. Zdrobește cojile și fierbe-le în apă cam o oră, pentru o culoare mai intensă. Apoi strecoară și lasă să se răcească înainte să aplici pe păr pentru o oră.

8. Indigo

Acesta îți va face părul albastru, dacă asta îți dorești. Amestecându-l cu henna, în funcție de proporție, poți obține orice culoare. Testează însă înainte să aplici vreo vopsea naturală pe tot părul.

9. Sucul de morcovi

Acesta îi oferă părului o nuanță roșiatică. Pune suc proaspăt de morcov în păr și lasă-l o oră. Dacă nu obții de prima dată rezultatele dorite, repetă procedura.

10. Amla

Amla poate diminua vopseaua naturală de păr, funcționează ca un balsam și oferă părului mai multă strălucire. Amestecă pudră de amla cu apă, aplică pasta pe păr și las-o pentru o jumătate de oră. Poate cauza reacții alergice la unii oamenii, deci dacă simți mâncărimi sau arsuri, spală-te imediat.