Casa fermecatoare de 37.000 de euro

O casa cu mansarda a devenit mai accesibila de cand pe piata au ramas, in general, doar firmele de constructii serioase, care asigura calitate si confort la preturi corecte.

Casa cu mansarda se poate construi pe o parcela de minimum 20 de metri pe 17 metri. Ideal ar fi ca terenul sa fie chiar mai mare, pentru a putea face si alte amenajari: o mica gradina cu foisor sau un spatiu de joaca pentru copii.

Mansarda este, de fapt, un pod amenajat si s-a apelat la aceasta solutie tocmai pentru a reduce din costuri. Potrivit unei estimari a celui care prezinta casa, aceata ar costa, la cheie, aproximativ 37.000 de euro. In acesti bani sunt incluse materialele si manopera. Asa ca ar fi bine sa mai aveti ceva bani pusi deoparte pentru proiect si conectarea la utilitati.

Daca aveti doi copii carora le place sa doarma la mansarda, e bine sa stiti ca arhitectii au gandit sa amenajeze acolo doua dormitoare cu suprafete egale. In 12 metri patrati pentru fiecare, cei mici se pot juca, isi pot face temele si se pot odihni in voie. Intre cele doua camere se afla o baie de doi metri patrati.

La parter este mult mai mult spatiu, dormitorul parintilor avand aproape 14 metri patrati. Intrarea in locuinta se face printr-un vestibul de 4,70 metri patrati. Ajungem in camera de zi care este foarte spatioasa: 25,9 metri patrati. Zona de dinning este inclusa in living room.

In continuarea camerei de zi gasim bucataria. Aceasta are suprafata de 7,5 metri patrati si este dotata si cu o camara de aproape 2 metri patrati. Tot la parter se mai afla o baie si camera tehnica.

Atunci cand amenajam camerele, este bine sa avem in vedere consolidarea structurii de rezistență a podului.

De asemenea, trebuie sa tinem cont si de efectele termice. Mansarda este predispusa sa se incalzeasca mai mult vara si sa apara probleme legate de umiditatea aerului pe tot parcursul anului. Pentru a evita aceste neplaceri, o izolare si o ventilatie corespunzatoare a mansardei sunt pasi-cheie in amenajarea intr-un pod existent.

Racirea si aerisirea podului se face cu ajutorul geamurilor integrate in acoperis. Acestea trebuie sa aiba si un rol reflexiv pentru a impiedica supraincalzirea pe timpul verii, spun specialistii.

Sursa: casepractice.ro