Casa de 20.000 de euro: confort fara cheltuieli prea mari

O casa mica si cu un aspect aparte nu trebuie sa coste o avere. Daca aveti deja terenul, avizele si ceva bani pusi deoparte pentru racordarea la utilitati, locuinta la care ati visat poate fi ridicata si cu aproximativ 20.000 de euro, spun cei care prezinta proiectul de mai jos.

Casa cu un singur dormitor este ideala pentru un cuplu fara copii. E de la sine inteles ca un teren mai mare ar fi si mai potrivit pentru a amenaja o curte asa cum va doriti, cu zona de relaxare. Un gratar sau, daca este loc, chiar un foisor ar spori conditiile de locuit, pe ansamblu.

Are o suprafata utila de doar 60 de metri patrati, aici intrand si garajul, cea construita fiind de 80 mp. La cei 60 de mp din interior trebuie adaugata si suprafata terasei exterioare: 6,5 mp.

Living de 25 de metri patrati
Din hol se intra direct in camera de zi, care impreuna cu bucataria open space are o suprafata utila de 25 de metri patrati. Langa bucatarie se afla baia in suprafata de 3 mp. Dormitorul are suprafata de 9,5 mp. Garajul are suprafata de 20 de mp si este mai mult decat suficient pentru un autoturism.

Variantele de constructie sunt diverse si care de care mai economice. O puteti construi pe structura din lemne, structura metalica, din BCA sau din blocuri ceramice. Iar pentru incalzire, poate fi luat in calcul un termosemineu.

La 330 de euro metrul patrat construit, pret care include materialele si manopera, locuinta nu poate costa mult peste 20.000 de euro, potrivit estimarilor firmei de constructii care a vazut proiectul.

Avantajele unei case mici sunt multiple. O astfel de casa nu necesita costuri fabuloase de constructie. In plus, nimic nu se compara cu timpul petrecut in intimitatea propriei curti sau gradini. Este ste un rasfat de care proprietarii de apartamente, de exemplu, nu se pot bucura. Pe de alta parte, impozitele pe cladire sunt mai mici.

Desi multi cred ca o casa fara etaj este inghesuita, cel mai adesea un astfel de proiect include un spatiu mare, aeresit si confortabil. In cazul de fata, este vorba de Este vorba livingul de 25 de metri patrati.

Sursa: casepractice.ro