Proiect de casă cochetă cu parter in suprafată de 63 mp

Proiectele  de case simple şi elegante cu uşor aer boem, amplasate pe  terenuri  cu front stradal  îngust , sunt o provocare pentru orice constructor şi o adevarată incântare pentru iubitorii de case cu aspect vintage. Având un design tradițional, casa prezentată de noi în acest articol atrage prin finisajele exterioare, suprafețe de piatră şi căramidă decorativă, care ii dau fațadei un aer boem.

Este un proiect de casă simpla fara etaj cu volumetrie destul de simplă, dar datorită elementelor decorative capătă un aspect cu totul deosebit. Casa are o suprafata de 63 mp, 3 camere, o  formă simplă, compactă, cu un accent distinctiv axat pe fațada casei,unde este construită  forma unui acoperiș deasupra intrării.

Poate  fi o casă perfectă pentru o familie mică, și, probabil, perfectă pentru persoanele în vârstă. Prin spațiile care se folosesc uzual împreună ,casa promite a fi locul ideal pentru traiul de zi cu zi,având toate facilitățile incluse şi suficient spațiu.

Caracteristici constructive

  • Suprafața utilă de 63,40 m2
  • Inălțimea clădirii : 6,08 m
  • Dimensiuni ale parcelei : 17,30 x 17,30 m
  • Unghiul  acoperișului: 30 °

Detalii constructive

  • Pereții exteriori – cărămidă eficientă termic,
  • Strat dublu de blocuri ceramice 25 cm +
  • Placă de  polistiren de 15 cm și tencuială internă decorativa,
  • Structura acoperișului – şarpantă din lemn şi plăci ceramice de țiglă
  • Structura pe cadre de beton armat şi zidărie
  • Mod de încălzire central atermica,corpuri de încălzit din aluminiu.
  • Tâmplărie din lemn stratificat cu geamuri termopan.

Conform planului architectural casa de vis este compartimentată în : pridvor 4,40 m, camera de zi 22,90 m,  bucătărie 7,50 m, cameră centralei 3,00 m,  baie 5,30 m, dormitor 1 -10,40 m ,dormitor 2- 9,90 m. Un astfel de spațiu permite desfăşurarea mai multor activități concomitente, păstrând locatarii împreună, fără însă a se deranja între ei. Scările care facilitează accesul în casă sunt placate cu piatră naturală.

Intrarea în casă este marcată de un  pridvor asemeni caselor boiereste de pe vremuri. Livingul, sufrageria şi bucătaria reprezinta un loc  spațios al locuinței, în timp ce pe latura  vestică a casei se întind discret cele doua dormitoare. Camera de zi a fost proiectată  cu vedere la zona de intrare, locul pentru servirea mesei se conectează la o bucătărie deschisă.

Pardoselile interioare ale aceste casei de vis fara etaj sunt placate cu parchet laminat în camere, şi  cu gresie antiderapantă în bucătarie şi baie. Ferestrele au o forma clasică, iar combinația dintre lemn şi termopan,îi dau casei un aspect modern cu tentă boemă.

Datorită faptului că pe partea dreaptă laterală a dormitorului 2, nu există ferestre , cumpăratorul are posibilitatea de a construi un garaj, proiectul permițând acest lucru. Acest proiect de casă ,doar parter se poate recompartimenta conform necesităților fiecaruia, sau se poate pune în altă formă dacă situația din teren permite  acest lucru. La cheie, prețul acestei case variază între 34.000 de euro,540 euro/mp  în funcție de finisajele alese de fiecare.

Sursa: wybieramprojekt.pl