Filmul momentului pe Netflix. A rupt topurile și e pe locul 1 la nivel global

Filmul momentului pe Netflix. A rupt topurile și e pe locul 1 la nivel global! Netflix aduce în atenția publicului un documentar fascinant, intitulat „The Greatest Night in Pop”, care reînvie momentul memorabil al înregistrării melodiei „We Are the World” în 1985.

Filmul momentului pe Netflix
Această capodoperă muzicală, care îi are în prim-plan pe Lionel Richie, Bruce Springsteen și Cindi Lauper, pune în lumină o seară în care industria muzicală s-a unit pentru o cauză nobilă.

În documentar, artiștii legendari împărtășesc amintiri emoționante despre acea noapte unică în care studioul de înregistrări a găzduit zeci de stele ale muzicii, toate adunate pentru a crea un imn dedicat combaterii foametei din Africa. Printre vocile remarcabile se numără Michael Jackson, Ray Charles, Stevie Wonder, Bob Dylan, Tina Turner, Harry Belafonte și Kenny Rogers.

Evenimentul a fost organizat cu o misiune clară: să mobilizeze resurse într-o singură seară pentru a ajuta cei afectați de foametea din Africa. Quincy Jones, producătorul remarcabil, a afișat un semn la intrare cu mesajul „Lăsați orgoliul la ușă”, conform relatărilor lui Lionel Richie.

„We Are the World”, aduce în atenția publicului secvențe video de arhivă nedifuzate anterior și dezvăluie amănunte fascinante din culisele procesului de înregistrare a celebrei melodii. Documentarul durează peste 90 de minute, și invită spectatorii să privească scene originale din acel moment fantastic al industriei muzicale.

Printre momentele surprinzătoare se numără inițiala reticență a lui Michael Jackson de a cânta sau de a apărea în imagini. De asemenea, se dezvăluie că Stevie Wonder l-a ajutat pe Ray Charles, să găsească baia într-una dintre pauzele dintre înregistrări. Printre artiștii care își împărtășesc părerile în documentar se află Cindi Lauper, care descrie experiența ca fiind „din altă lume”, alături de Bruce Springsteen și Dionne Warwick.

„Să ne gândim la modul în care a reverberat, chiar și după 40 de ani, ca un cântec pe care majoritatea oamenilor din întreaga lume încă îl cântă.”, a spus regizorul documentarului Bao Nguyen.