Casă de vis in stil minimalist ideală pentru o familie cu patru persoane

Avand in vedere costurile ridicate ale unei case, proiectul, timpul alocat, ajungem să amanăm si să modificăm constant cerintele casei noastre de vis. Ofertele de pe piată sunt din ce in ce mai multe si avantajul este acela că ne ajută să ne orientăm in alegerea perfectă .

Pentru că ne dorim să vă inspirăm de fiecare dată, vă propunem astăzi un proiect minimalist care poate deveni casa de vis ideală pentru dumneavoastră. Descrierea specialistilor se rezumă la trei criterii : simplu, modern si eficient, iar rezultatul este un volum al constructiei pe parter, cu un acoperis inalt in două ape ce dă senzatia unei case clasice.

Analizand fiecare criteriu in parte ne putem orienta dacă se adaptează cerintelor dar si nevoilor noastre. Simplitatea stă la baza planurilor acestei case de vis, parterul dispune de un acces la intrare, vestibulul (2,1mp) ce comunică cu o zona tampon ( 4,5mp) care face accesul către garaj (20,6mp), un avantaj deosebit al circulatiei dintre garaj si interiorul casei, plus că acestă beneficiază si de un spatiu tehnic (3,1mp).

Holul (4,3mp) face legatura cu o baie de serviciu (3,3mp), un birou (14,1mp) si zona de socializare cu o deschidere mare in structura interioară, ceea ce oferă o imagine amplă a incăperii. Această zonă reprezintă relatia dintre living (39mp) , zona de luat masa si bucătaria (10,2 mp ) , tot din living putem observa arhitectura circulatiei verticale , a scărilor de acces către mansardă, formand o compozitie echilibrată a interiorului.

Un alt avantaj este terasa exterioară aflată in continuarea livingului , ce oferă un aspect plăcut către ambientul exterior si care are acces si din bucatarie. Spatiul acoperisului, transformat in mansardă oferă refugiul si linistea necesare zonei de noapte.

Aceasta prezinta un dormitor matrimonial (13,3mp) cu dressing propiu (5,8mp) si o baie cu acces( 6,4mp) din hol (6,7mp) , si doua dormitoare de căte o persoană, unul de (16mp) si unul de 14,9mp care au in vecinatate o baie comună (2,7mp).

Al doilea criteriu, modernitatea se axează pe materialele folosite si redarea lor la exterior , unde expertii au mers pe o varianta neutra din beton aparent gri , cu tencuială albă si un acoperis din ceramica tot de culoare gri. Astfel au realizat un proiect arhitectural cu o viziune de viitor care se incadrează in echilibru cu gradina si mediul ambiental.

sursa : designarhitectureart.com