Cetățenii unei zone a Aradului trebuie să plătească dacă vor să mai folosească drumul către casă

Deși pare ceva de necrezut, din păcate este adevărat. Locuitorii de pe o stradă din Arad sunt puși să plătească o chirie lunară de până la 450 de euro, doar pentru a ajunge acasă. Acest lucru se datorează primăriei, care făcut drumul pe un teren privat. Cum s-a ajuns în această situație?

Locuitorii dintr-o zonă din Arad sunt nevoiți să plătească chirie pentru a ajunge acasă!
Locuitorii care stau pe strada Diogene, din Arad, sunt nevoiți acum să plătească sume între 120 și 450 de euro lunar, doar ca să poată ajunge acasă. Acest lucru s-a întâmplat după ce Primăria a construit drumul pe un domeniu privat, iar proprietarii acestuia s-au gândit să pună în aplicare un plan, pentru a scoate bani după urma celora care stau în blocurile și casele din zonă, se arată potrivit informațiilor de pe aradon.ro.

Așadar, oamenii care trec acum pe acolo sunt anunțați că vor trebui să plătească chirie pentru a ajunge acasă. Anunțul este făcut pe un panou, amplasat chiar la începutul drumului.

“Proprietate privată. Teren în curs de grăniţuire. Locatarii riverani interesaţi de abonamente de acces pot transmite solicitări la adresa de e-mail: acces.subcetate@gmail.com, menţionând tipul de locuinţă folosit (casă sau apartament), numărul de persoane şi numărul de autovehicule

  • casă cu teren – 450 de euro,
  • apartament cu trei camere-180 de euro
  • apartament cu două camere – 120 euro/lună”.

Ce părere au locuitorii despre taxele impuse?
Evident, nici unul dintre locuitori nu ar vrea să plătească o chirie lunară de cel puțin 120 de euro, doar pentru a trece pe un drum despre care nici nu au fost informați că se află pe o proprietate privată atunci când și-au cumpărat locuințele. Așadar, aceștia sunt de părere că este dreptul primăriei să le ofere acces liber la drumul spre casă, dar din păcate, Primăria nu a preluat infrastructura și utilitățile.

Amintim că în zona respectivă locuiesc aproximativ 100 de familii, iar aceștia vor fi nevoiți să dea în judecată Primăria Aradului pentru a obține accesul la drum fără nici un ban.

„Mai vedem câţi se vor conforma şi vor plăti aceste taxe! Evident, nimeni nu ne va putea opri să trecem pe stradă ca să ajungem acasă. Noi când am cumpărat locuinţe aici, aveam incluse şi drumurile. Că între timp strada a fost vândută, pentru că Primăria nu a preluat infrastructura şi utilităţile, noi nu suntem de vină. Nu vom da niciun leu nimănui! Să pună bariere şi trecem prin ele!”, a spus o femeie de pe Diogene, potrivit sursei citată de mai sus.