Au decorat și au finisat singuri interiorul casei lor din lemn din Bacău

Casele din lemn, sau cele care au doar structura de lemn, datorita costurilor mici de constructie au inceput sa fie tot mai cautate in randul cumparatorilor si tot mai des recomandate de catre constructori.

Un astfel de exemplu al unei constructii de case cu structura de lemn ne-a fost dat de catre reprezentatii firmei Ecokit din Bacau.

Acestia au ridicat structura casei, in circa trei săptâmâni, iar de finisajele interioare s-au ocupat proprietarii, Mihaela și Sorin Roșca, care au mobilat si finisat dupa bunul plac, rezultatul final fiind unul exceptional.

Casa are regim de inaltime parter cu mansarda, are suprafata de 129m, este ideala pentru familiile tinere care nu au nevoie de prea mult spatiu .

Desi este ridicata pe structura din lemn si are fundatie din beton armat, casa din exterior arata precum o casa din zidarie.

Terasele exterioare sunt acoperite cu deck, un material modern care se curăță și se întreține foarte usor, fiind rezistent la umiditate.

Terasele au montate în lateral panouri din fier forjat acoperite cu pânză, o soluție elegantă care le asigură intimitatea față de casele vecine.

Din punct de vedere al costurilor de intretinere a fost gandita astfel incat sa fie cat mai economa, dar in acelasi timp sa le ofere tot confortul necesar.

Ferestrele mari de la parter asigura o iluminare naturala a interiorului pe tot parcursul zilei, curtea a fost prevazuta cu un hidrofor folosit pentru irigatii iar incalzirea este realizata cu ajutorul unei centrale pe gaz.

Fiind vorba despre o casă din lemn, aceasta a fost ridicată foarte curat, fără resturi de zidărie și murdărie pe șantier, permitandu-le proprietarilor sa amenajeze si sa ingrijeasca grădina.

La interior locuinta se remarca prin nuanțe deschise, țesături fine, mobilier din lemn, zugraveli si finisaje luminoase.

Conform informatilor preluate de la proprietari costurile structurii din lemn au fost undeva la 19.000 de euro, iar costurile totale care includ ridicarea casei, gardul zidit si finisajele sunt în jur de 75.000 de euro, aproximativ 581 euro/mp construit.