Cum se curăță petele de ulei de pe haine

Detergentul simplu de rufe nu este suficient pentru a curata uleiul de pe haine. Dupa ce se usuca, se mai vad urme vagi galbui care distrug materialul. Iata cateva metode eficiente, care curata definitiv grasimea, chiar daca este vorba de pete vechi.

Fixativul pentru par curata eficient uleiul de pe haine

Pulverizeaza un strat consistent de fixativ pe pata de grasime. Nu lasa fixativul sa se usuce. Asteapta numai cateva minute, apoi spala haina cu apa si detergent lichid. Clateste bine si pune-o la uscat. O sa vezi ca pata de ulei a disparut ca prin farmec.

Gelul de aloe vera scoate petele de grasime

Se stie cat este de bun gelul de aloe vera pentru zgarieturi, arsuri sau mici iritatii ale pielii. Vei fi surprinsa sa afli ca poate scoate si petele de grasime. Mai intai, lasa haina patata sa se inmoaie bine in apa calda pentru o jumatate de ora.

Scoate-o din apa, stoarce-o si intinde gelul de aloe vera pe pata de ulei. Freaca intre palme materialul, astfel incat gelul de aloe vera sa intre bine in tesatura, apoi clateste haina cu apa curata. Las-o la uscat la soare si vei observa ca nu se mai vede nicio pata de grasime.

Apa oxigenata curata si albeste

Pulverizeaza apa oxigenata pe petele de ulei, presara apoi putin detergent pudra si putin praf de copt. Foloseste o periuta de dinti uzata pentru a amesteca bine cele trei ingrediente si pentru a curata bine petele. Mai poti adauga apa oxigenata, daca pasta este prea densa. Lasa cele trei ingrediente sa actioneze o jumatate de ora, apoi spala haina in mod obisnuit.