A renunțat la chirie, apoi și-a construit o mini-casă cu doar 10.000 de dolari

El a renunțat la chirie, apoi și-a construit o mini-casă cu doar 10.000$. Exteriorul casei este simplu, dar interiorul este superb și are doar 23 de metri pătrați!

La ai săi 24 de ani, Teodor deține un mic business și o casă într-un mic orășel. Astfel, cu ajutorul a 5000 dolari a construit-o, iar alți 5000 de dolari a cheltuit pentru finisarea acesteia. Exteriorul casei este simplu, însă în interior locuința are o suprafață de 23 metri pătrați confortabili pentru a locui un an întreg fără probleme.

Vă vom povesti în cele ce urmează o istorie reală despre cum să economisiți bani pentru o casă de locuit.
Îndată după ce a finisat studiile, Teodor a închiriat o locuință, iar cheltuielile lunare se ridicau aproape până la 400 $. Fiind dezamăgit și neavând sursele respective, acesta a hotărât să cumpere un teren pentru a construi o casă mică, frumoasă, practică și confortabilă.

Părinții aveau la țară o vilă și un teren pe care practic nu îl foloseau și avea construit un mic fundament pentru o viitoare casă. Având toate acestea, precum și ceva rezerve din bugetul său limitat, a decis să construiască baza unei case compacte. A ales un proiect simplu cu patru pereți, o fereastră medie și un mic acoperiș. Peste 2 săptămâni construcția era gata, la izolația termică a folosit vată minerală de o grosime suficientă pentru a trăi și în timpul iernii. Costul total s-a ridicat până la 5000 dolari.

A urmat conectarea casei la comunicații. Conectarea la serviciile de canalizare și apă l-au costat pe tânăr aproape cât l-a costat și casa – în jur de 5000 $.
A urmat conectarea la energie electrică, apoi instalațiile sanitare și cazanul. Și având în vedere că locuința sa era construită din lemn, a acoperit toate suprafețele cu 2 straturi de lac protector.
Interiorul casei este foarte simplu: o cameră în formă de pătrat de 16,6 m² în care este și camera de zi, dormitorul și bucătăria, plus ale 2 mici încăperi pentru baie și debara.
La o primă privire s-ar părea că totul este înghesuit și nu există spațiu suficient. Însă datorită înălțimii tavanului de 2,7 metri și minimul de mobilier, camera este destul de încăpătoare și confortabilă.

Având un buget limitat, Teodor și-a ales mobila de la un magazin specializat– suporturile și rafturile, precum și dulapurile pentru bucătărie, iar canapeaua a cumpărat-o de la „piața de vechituri”. Un covor frumos și pereții decorați cu figuri din plăci fibrolemnoase de densitate medie au transformat o simplă casă într-o locuință de vis!