Cum trebuie plantați trandafirii tăiați

Un buchet de trandafiri poate infrumuseta orice incapere. Intotdeauna ne dorim ca plantele taiate sa ramana proaspete cat mau mult timp! Din acest motiv, astazi va prezentam sfaturile floristilor despre ingrijirea florilor in conditii casnice.

Pentru ca florile sa continue sa creasca si sa infloreasca, specialistii recomanda sa le inradacinati in conditii de casa. Cu parere de rau, sfaturile nu sunt valabile pentru trandafirii olandezi. Insa daca ati primit cadou trandafiri de gradina, atunci cu siguranta veti reusi.

AVETI NEVOIE DE:

  • trandafiri;
  • un ghiveci nu mare;
  • pamant, cel mai potrivit este cerniozomul;
  • o punga de plastic;
  • stimulator de crestere.

CE AVETI DE FACUT:

Faceti un butas. Taiati mijlocul tulpinii de trandafir, pastrand cativa spini. Pe butas, faceti o taietura oblica – acest lucru este foarte important! Puneti butasul in stimulatorul de crestere si respectati instructiunile de pe ambalaj. Apoi il transferati in ghiveciul cu sol si il infigeti sub unghi.

Turnati apa de la robinet si inveliti butasul cu punga de plastic: acest lucru va crea mediul favorabil. Peste 1 luna, veti vedea cum un lastar tanar se iveste din pamant. Iar peste cateva luni va creste o tufa superba de trandafiri. Important este sa nu uitati sa udati, sa fertilizati si sa transplantati la timp tufa intr-un ghiveci mai mare.