Ministrul rus al Apărării, Seghei Șoigu, a disparut. Este vestea momentului în lume!

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a dispărut din atenția publicului de 12 zile, potrivit jurnaliștilor de la Mediazona și Aghentstvso.

Ultima apariţie publică a lui Serghei Şoigu a avut loc pe data de 11 martie, când a purtat o discuţie telefonică cu omologul turc, Hulusi Akar.

Tot pe 11 martie, Ministerul Apărării difuza un videoclip în care apărea și Serghei Şoigu in timpul unei vizite la Spitalul clinic militar central al armatei ruse, unde înmânează decoraţii militarilor răniţi în luptele din Ucraina.

Pe 18 martie, Serghei Şoigu apărea într-un comunicat postat pe site-ul Kremlinului, în care se afirmă că preşedintele Vladimir Putin a vorbit cu membrii permanenţi ai Consiliului Securităţii Rusiei despre „mersul operaţiunii speciale în Ucraina”.

Tot în această zi, televiziunea de stat rusă Pervîi Kanal a transmis un reportaj în care ministrul apărării înmânează decoraţii. În reportaj se arată că acţiunea a avut loc „astăzi” dar în material sunt folosite fragmente din înregistrarea postată de Ministerul Apărării pe 11 martie.

În cercul de prieteni al lui Serghei Şoigu se spune că acesta nu s-ar simţi prea bine şi că ar avea probleme cardiace, a spus o cunoştinţă a ministrului rus, sub protecția anonimatului.

Se pare că nici şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, nu a mai fost văzut în ultimele zile în public. De pe data de 11 martie nu au mai existat informaţii despre evenimente la care să participe și Valeri Gherasimov. În acea zi, pe site-ul agenţiei de presă oficiale TASS a fost publicată știrea că Gherasimov a avut mai multe discuţii cu omologul său turc, Yashar Guler.

Rusia a început invazia în Ucraina pe data de 24 februarie, iar modul în care s-a desfăşurat „operațiunea militară specială”, așa cum o caracterizează Rusia, este un eșec, potrivit experților militari occidentali. Astăzi, invazia Ucrainei a ajuns la ziua 28, dar armata rusă nu a cucerit niciunul dintre oraşele importante ucrainene şi a suferit pierderi majore, potrivit cifrelor publicate de Kiev, ceea ce a determinat Moscova să-şi modifice tactica şi să apeleze la un răz.boi de uzură. Tactica a presupus bombar.damente puternice împotriva obiectivelor civile şi la creşterea numărului de mor.ți în rândul civililor ucraineni.

Update: Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi-a făcut apariţia în public după 12 zile în care a a fost absent