Umilință dură pentru Vladimir Putin. Ce s-a întâmplat cu trupele speciale cecene conduse de temutul Ramzan Kadyrov

Presa din Ucraina anunță că forțele cecene în frunte cu Ramzan Kadyrov au fost forțate să plece acasă după ce a pierdut sute de oameni în răz.boi. Aceștia sunt considerați cei mai puternici soldați, dar cu toate acestea, ucrainenii au reușit să le țină piept, ceea ce reprezintă o nouă lovitură pentru Vladimir Putin.

La scurt timp după izbucnirea răz.boiului din Ucraina, s-a scris că trupele cecene s-au alăturat trupelor rusești, iar imaginile cu Ramzan Kadyrov au devenit virale, mai ales că acesta a fost surprins pe front cu ghete Prada, în valoare de 1.500 de euro.

Despre forțele cecene s-a spus că reprezintă „asul din mânecă” a lui Putin
Liderul de la Kremlin și-a pus toată baza în armata lui Kadyrov, însă soldații ceceni au fost nevoiți să se retragă și să plece acasă după ce au peirdut sute de soldați și chiar pe unul dintre lideri. Informația referitoare la trupele cecene a fost făcută publică de Radio Svoboda, care citează Servicile Secrete Ucrainene.

La doar două zile de la invazia din Ucraina, unitățile Gărzii Naționale Cecene au început lupta cu armata ucraineană lângă aeroportul Gostomel, dar au fost înfrânte. Totodată, în urma confruntării Magomed Tushaev, mâna dreaptă a lui Kadyrov și liderul regimentului 141, a fost u.cis în acea zi de ucraineni.

Deși au fost înfrânți, Kadyrov a negat și a spus că mâna sa dreaptă este încă în viață și a postat un video cu el vorbind prin videocall. Ulterior, a revenit în fața oamenilor și a recunoscut înfrângerea, menționând că au pierdut doar doi soldați și șase sunt răniți.

„Din păcate, există victime printre nativii Republicii Cecene. Doi au mu.rit și alți șase au fost răniți”, a transmis acesta.

Soldații kadyroviţii au plecat din Ucraina pe 13 martie
Principala sarcină pe care o aveau soldații ceceni, așa cum le-au ordonat înalți oficiali ai armatei ruse, ar fi fost aceea de a împu.șca fiecare soldat rus care încearcă să se predea. Mai mult, el ar fi, de fapt, niște trupe de PR care vor doar să bage spaima în localnici, făcând diverse filmulețe, conform Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Pe 4 martie, un detașament combinat de trupe rusești din Republica Cecenă, în total aproximativ 1.200 de oameni, a sosit din Belarus prin zona Cernobîl. Acesta includea batalioanele militare ale Batalionului de Nord, Yug (Hussein Mezhidov) și poliția antirevoltă Akhmat-Grozny (Anzor Bisayev), iar pe 13 martie, ei au reușit să plece din Ucraina prin Belarus și de acolo au luat avion spre Cecenia.

Kadyroviţii și-au făcut tabăra în pădurile de lângă Borodyanka, iar servicile secrete susțin că într-o noapte muniția lor a fost aruncată în aer, iar în acest incident mai mulți sodalți au mu.rit.