Dacă mașina de spălat vibrează puternic în timpul stoarcerii, cât de curând s-ar putea defecta

Daca masina de spalat vibreaza puternic sau „sare in sus” atunci cand stoarce rufele, cel mai probabil este defectata. La inceput acesta poate fi unicul defect. Insa, daca vei ingora acest fapt, cu timpul masina de spalat va inceta sa mai functioneze.

In cazul in care masina ta de spalat vibreaza puternic si se misca din loc in timpul stoarcerii, este important sa afli de ce se intampla acest lucru.

Iata cateva motive:

– masina se afla pe o suprafata neuniforma;

– masina cantareste prea putin si trebuie fixata;

– piciorusele nu sunt rasucite pana la capat si masina nu are stabilitate;

– functionarea defectuoasa a amortizoarelor cuvei;

– deteriorarea unor detalii ale cuvei;

– defectiuni ale contragreutatilor sau a dispozitivelor de fixare ale acestora;

– uzarea rulmentilor;

– pe tambur au ramas suruburi, care il tin atunci cand este transportat.

Ce trebuie sa faci daca masina de spalat vibreaza puternic:

Cel mai neplacut motiv, din cauza caruia masina de spalat vibreaza in timpul stoarcerii, este uzarea rulmentilor. Ei se pot distruge din cauza umiditatii marite si sa deterioreze alte detalii din interiorul masinii de spalat.

In acest caz, masina de spalat incepe sa functioneze cu scartaituri, apoi apare vibratia puternica in timpul stoarcerii. Nu trebuie sa folosesti masina de spalat in cazul acestor defectiuni. Doar specialistul calificat in acest domeniu poate rezolva aceasta problema.

Daca masina de spalat, care este recent cumparata, vibreaza puternic, este cazul sa controlezi cat de neteda este suprafata podelei si daca masina este dotata cu suruburi temporare pentru transportare. Masina de spalat trebuie sa se afle pe o suprafata neteda, pentru a functiona fara probleme.

In cazul cand masina de spalat veche incepe sa „danseze”, atunci trebuie sa verifici fiecare element aparte, care cel mai des se defecteaza. Cel mai simplu ar fi sa incepi cu piciorusele, sa le verifici si sa le rasucesti cum trebuie. Daca totul este in regula, verifica starea amortizoarelor. Amortizoarele pot fi schimbate, daca este cazul. Urmatoarea etapa este sa verifici contragreutatile. Este posibil, ca acestea pur si simplu necesita sa fie fixate mai bine, dar in unele cazuri trebuiesc schimbate.

Daca nu ai reusit de sine, este cazul sa soliciti ajutorul specialistului.

Retine: chiar daca defectiunea care cauzeaza aceste vibratii este una neinsemnata, in procesul „vibratiei” se pot defecta si alte detalii bune, iar asta va duce la o reparatie costisitoare.