Petrică cerșea în fiecare zi. Avea o cană în mână și oamenii îi dădeau mai mereu bani. Recent, însă, a fost săltat și dus la secție. Acolo, polițiștii au aflat cât câștiga cerșetorul pe zi. Nu le-a venit să creadă

Un român din Irlanda a fost condamnat la închisoare pentru cerșetorie. Polițistul care l-a depistat cerșind, pe 29 aprilie, cu o cană în mână, a spus că oamenii erau agasați de insistența lui.

Petrică G. va sta 3 săptămâni în închisoare pentru cerșetorie, potrivit stirileprotv.ro. Bărbatul cerșea în fiecare zi pe străzile orașului Kilkenny pentru a face rost de bani pentru mâncare, întrucât nu are niciun adăpost. Petrică G. a spus că făcea între 10 și 15 euro pe zi din cerșetorie. Judectorul l-a condamnat pe român la trei săptămâni de închisoare.

„Avea o cană în mână și în ea erau bani. L-am întrebat dacă are permis de colectare a banilor și a răspuns că nu”, a declarat polițistul care l-a aerstat.

În fața instanței, avocatul a spus că acesta „cerșea pasiv” și nu „hărțuia sau intimida oamenii”: „Nu obstrucționa pe nimeni … deoarece era destul spațiu pentru a merge în jurul lui. Cerșetoria pasivă nu ar trebui să fie o ofensă”.