Doi tineri din Suceava au plecat în Kiev. Ce au gasit cand a ajuns si ce s-a intampla cu ei

Doi tineri din Suceava au dat dovadă de un curaj uriaș atunci când au decis să plece la Kiev. Cristi și Samuel au vrut să se convingă singuri că într-adevăr e răz.boiul atât de puternic încât se arată la televizor. Aceștia și-au dat seama că lucrurile sunt extrem de complicate.

Cristi și Samuel, doi tineri din Suceva au impresionat pe toată lumea cu curajul lor. Pe cont propriu, cei doi și-au luat inima în dinți și au decis să plece în Kiev pentru a se convinge că răz.boiul e așa precum îl arată mass-media în ziare și la televizor.

Cu mașina lor, cei doi au plecat, însă ajunși în Kiev inițial au mărturisit că oamenii sunt liniștiți, ies la plimbare pe stradă, dar ulterior lucrurile s-au schimbat radical.

”Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri (…) Erau oameni cu copiii, cu câini pe care îi scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, într-adevăr nu erau la fel de mulţi oameni precum ar fi trebuit să fie, dar erau oameni pe acolo”, a spus unul dintre tineri, potrivit Observatornews.ro.

Iată că au început și bom.bardamentele, iar Cristi și Samuel spun că s-a auzit o bubuitură puternică și au început imediat să sune sirenele.

”O început să se audă bom.be, împuşcă.turi, am dat cu maşina cu spatele între nişte copaci, într-o pădurice, am stat acolo ascunşi. Se bombar.dează! Uite sat fărâmat aici-şa. Un sat întreg e fărâmat aici. Uite aici maşini fărâmate, maşini fărâmate de bom.be, o biserică fărâmată”, au mai zis ei.

Nu au fost primiți în niciun hotel
Mai mult de atât, aceștia nu au fost primiți în niciun hotel pentru a se caza, astfel că tinerii au fost nevoiți să doarmă în mașină și să stea nemâncați.

Cei doi spun că în momentul în care au dat la un moment dat pașapoartele la control, a început să se bom.bardeze chiar lângă ei.

”Era totul distrus, în plus de asta când ne-a oprit soldatul la un checkpoint şi i-am dat paşapoartele o început să se bombar.dezele chiar lângă noi. Soldatul după ce a ajuns în şanţ ne-a făcut şi nouă semn, am fugit şi noi acolo, ne-am ascuns, am stat vreo zece minute acolo”, mai spun ei.

În prezent, Cristi și Samuel se află tot în Ucraina, iar cei doi transmis informații în timp real de pe frontul de răz.boi. Aceștia vor să stea cât de mult posibil în Kiev, asta dacă li se va permite și vor avea ce să mănânce.