Cum arata mosia lui Florin Calinescu

Şi-a închis restaurantul de la Bucureşti şi s-a retras în casa din comuna Băbana, judeţul Argeş, unde deţine o adevărată fermă. Pela noi filmări în rolul de jurat la „Românii au talent” (PRO TV), actorul Florin Călinescu s-a întors în mijlocul naturii. El ne-a povestit, cu umoru-i caracteristic, cum îşi umple ziua ca să treacă timpul mai uşor.

S-a născut la Timişoara, munceşte în Bucureşti şi locuieşte la 135 km de Capitală, în comuna Băbana, din judeţul Argeş, unde s-au născut părinţii lui. Juratul Florin Călinescu (63 de ani) de la „Românii au talent” a postat pe reţelele sociale fotografii cu pâinea scoasă din cuptor, semn că bucătăria nu mai are nici un secret pentru el. De altfel, în 2005, actorul şi-a deschis în Bucureşti un restaurant pe care acum l-a închis, „aşa cum s-a întâmplat cu toate”. „În comuna Băbana s-a născut tata şi aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei. Ocupat cu viaţa la ţară, am mai slăbit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele”, a spus vedeta pentru Click!

Actorul îşi aminteşte cu nostalgie despre copilărie şi despre jocurile cu gaşca de prieteni, pe care noile generaţii le-au înlocuit în ultimii ani cu jocurile electronice. „Cu trecerea vremii, mă gândesc la multe lucruri din copilărie. De exemplu, de ce nu mai e zăpadă şi loc de săniuş. Noi ne dădeam cu sania aproape de casă şi aveam grijă doar să nu treacă vreo maşină. Şi nici nu prea treceau maşini pe atunci. Acum, pentru a merge la zăpadă, eşti nevoit să pleci la munte sau undeva departe de casă. Nu mai există poveşti la bradul de Crăciun. Poate din cauza schimbărilor climatice. Mai vedeţi copii care se joacă, de dimineaţă până seară, până la leşin, «Lapte gros» sau «Leapşa»?! Acum bucuria e un laptop, o tabletă”, ne-a mai spus Florin Călinescu.

Chiar şi aşa-numitele „boli ale copilăriei” sunt privite de actor cu nostalgie. La Europa FM, el a spus cum a luat de la ţară „toate nenorocirile posibile, pe care azi copiii nu le mai au: păduchi, oxiuri, limbrici, tenie”. „Cine să se spele pe mâini sau să nu ia de pe jos ce cădea. Dimineaţa, străbunicul ne urca în căruţă şi du-te la pădure, la porumb, la prune, unde avea familia treabă. Străbunicii mei au murit fără să ştie ce sunt ăia bani şi ce e ăla spital. Cam tot ce aveau nevoie făceau în casă, de lână, de cânepă, de in, de piele, de lemn, de lut. Mai veneau ţigani de la care luau un ceaun sau o pălărie. Iar farmacia era în spatele casei, se ducea bătrâna prin pădure, pe câmp”, a mai spus Florin Călinescu, pe care îl veţi vedea şi astăzi, la PRO TV, de la ora 20.30, în cadrul ediţiei înregistrate din timp. Veţi vedea mai multe momente impresionante, căci va fi prezentă o fostă concurentă de la „Vocea României Junior”, finalistă în echipa Innei în urmă cu doi ani, dar şi un participant în vârstă de 47 de ani, dansator de flamenco, care visează să revină acasă din Spania şi să-şi deschidă o academie de dans.

Sursa: click.ro