Proiect de casa economica cu o suprafata utila de 109 metri patrati

O casa care sa se construiasca rapid, usor si sa ofere tot confortul necesar si-o pot permite si care nu au un buget de sute de mii de euro.

In principiu, cu un buget redus, va puteti ridica o casa cu living, trei dormitoare, bucatarie si baie precum cea pe care v-o prezentam in acest articol. Este suficient de incapatoare pentru un cuplu sau pentru o familie cu cel mult doi copii.

Casa, cu acoperisul in doua ape, are o suprafata utila de doar 109 metri patrati si este impartita in doua zone: zona de zi si zona de odihna. Arhitectul a avut aceasta idee pentru a evita aglomeratia la interior.

Planul casei atrage atentia prin compartimentarea inspirata. Intrarea se face printr-un mic hol, iar imediat in stanga este amplasat al doilea dormitor ca marime din casa, cu o suprafata de aproape 12 metri patrati.

Celelalte doua dormitoare – de 17,3 si 10,9 metri patrati se afla mai in spate. Ca sa ajungeti la ele, trebuie sa strabateti un al doilea hol, de 12,8 metri patrati.

In stanga acestuia este baia si un WC de serviciu, iar in dreapta – o bucatarie de aproape 10 metri patrati si livingul de aproape 27 de metri patrati. Livingul are zona de dining si, foarte important, acces la terasa din spatele casei.

Arhitectul a avut grij ca mica locuinta sa fie bine iluminata natural, asa ca ferestrele au dimensiuni generoase. Lumina si mobila aleasa cu grija va face camerele sa para mai spatioase.

Ca idee, stilul de amenajare scandinav s-ar potrivi acestei case. Combinatia de alb si gri ar putea aduce un plus de luminozitate si elegante in aceasta locuinta ridicata cu buget redus.