A transformat o veche fabrică de ciment în propria casă. Cum arată acum

Creativitatea nu are sfârșit! Un bărbat a transformat o veche fabrică de ciment în propria casă. Acum arată fabulos! Totul numai lux:

Creativitatea nu are sfârșit. În cazul în care ați putea vedea o clădire ruinată, altcineva ar putea găsi o poveste ascunsă – o familie în dificultate sau o industrie moartă. Artiștii reprezintă cel mai bun exemplu de a oferi această viziune ciudată – de a vedea lumea într-un mod diferit. Deci, în timp ce majoritatea oamenilor pot vedea un coș de câteva portocale, Van Gogh îl poate transforma într-o pictura impresionistă de doar portocale văzute într-un mod diferit. Dar noi toți avem un mic artist prezent în noi – trebuie doar să avem inspirația potrivită să-l trezim și să-l scoatem din pat. Pentru Ricardo Bofill, descoperirea unei fabrici vechi de ciment a fost acea inspirație – acea forță necesară! Și tocmai a fost necesar ca o fabrică de ciment să fie transformată într-o grădină agățată modern.

Când un artist își găsește inspirația:

Când lumea se afla în război în timpul WW-I, această fabrică de ciment a fost închisă. Aflată în afara Barcelonei, fabrica a fost pierdută din lume, ascunsă de vedere – probabil pentru totdeauna, deoarece fabricile de ciment sunt cunoscute ca provoacă atât de multă poluare. Dar ceea ce este pierdut trebuie găsit și văzut cu ochi diferiți. În 1973, ochii lui Ricardo Bofill au căzut pe această fabrică de ciment abandonată și uitată și știa ce avea de făcut cu el – viziunea vieții sale sa format înaintea lui. Arhitectul și echipa sa au cumpărat-o instantaneu și au început să deconstruiască și să construiască întreaga clădire – construindu-și imaginația, la fabrica!

Visul lui Bofill este departe de a se termina. La fábrica este încă o lucrare în desfășurare. Pe măsură ce Bofill se schimbă, viziunea lui se schimbă și structura se schimbă cu el. Coșurile lungi, care odinioară au aruncat fumul toxic și greu, sunt acum pline de verdeață luxuriantă, respingând oxigenul proaspăt pentru lume. Din partea de sus, nu arata ca o fabrica, nici o cladire – se pare ca faimoasele Hanging Gardens din Mesopotamia – adus la viata in prezent. Fiecare etaj are un fel de verdeață care se împinge din ferestre, iar terasa are structuri lungi de pin – aproape ca o pădure unde te poți pierde. Nu este o clădire – este un paradis luxuriant verde.

Îi dorim lui Bofill tot norocul să reușească în viziunea sa. Nu numai că face un serviciu minunat pentru planetă, dar ne dă, de asemenea, oameni creativi, inspirația de a ne întări hotărârea, de a ne crede în noi înșine. A visa! Pentru că, așa cum a demonstrat, totul este nevoie de un pic de imaginație și o modalitate diferită de a privi lucrurile – și lumea poate fi la îndemână!