Modalități eficiente prin care poți curăța și dezinfecta gresia din casă

Nu exista niciun lucru care sa imbatraneasca aspectul casei mai tare decat gresia murdara. Fie ca este vorba despre gresia din bucatarie, baie sau podeaua din alte camere, acest lucru nu este deloc placut. Nu doar ca arata foarte rau, dar nici nu este prea igienic.

Spatiul dintre placile de gresie reprezinta un loc perfect in care mucegaiul sa creasca si murdaria sa se adune. In plus, pentru ca atingi aceste locuri, vei purta acea murdarie si prin alte incaperi din casa ta. Uite 5 metode care te vor ajuta sa cureti podeaua rapid si eficient:

1. Bicarbonatul de sodiu – Folosind un burete, apa si jumatate de cana cu bicarbonat de sodiu, sterge podeaua pana cand ajungi la rezultatul dorit.

2. Otet – Pentru gresia cu adevarat murdara cel mai bine este sa folosesti otet. Inmoaie un burete in otet alb si apoi sterge cu acesta murdaria. In continuare, aplica bicarbonat de sodiu si freaca foarte bine cu ajutorul unei perii. La final, spala podeaua in modul obisnuit.

3. Sare – Sarea are proprietati antibacteriene, motiv pentru care este un dezinfectant puternic. De fapt, sarea va absorbi la propriu apa din mucegai si il va elimina. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici sarea si sa freci cu o carpa umeda. Lasa acest ingredient sa actioneze peste noapte, iar a doua zi podeaua ta va arata ca noua.

4. Acid citric – Probabil ca deja esti constient de faptul ca acidul citric ajuta la luminarea obiectelor. Ei bine, se pare ca acesta functioneaza excelent si in cazul gresiei murdare. Acidul citric ucide mucegaiul si ofera un aspect curat podelei. Tot ce trebuie sa faci este sa il amesteci cu niste sifon si sa freci foarte bine locurile murdare.

5. Borax – Acesta actioneaza similar cu bicarbonatul de sodiu, in sensul ca dezinfecteaza, curata si odorizeaza. Asadar, foloseste acest produs mineral natural la fel ca pe bicarbonatul de sodiu. Aplica-l pe podea si, cu ajutorul unui burete, freaca foarte bine portiunile afectate.