Această soluție ieftină din farmacie nu va permite praful să se depună pe mobilă

Din păcate, nu este posibil să facem curățenie și să uităm de această ocupație pentru 1-2 luni. De aceea, suntem fericiți, când găsim un nou șiretlic, care contribuie la prelungirea consecințelor ei.
Completați-vă „pușculița” de cunoștințe: această soluție ieftină nu va permite prafului să vă atace casa pe parcursul unei perioade îndelungate. Puteți să o cumpărați din orice farmacie!

Este indubitabil: nu putem să evităm realizarea curățeniei. Dar puțini oameni consideră că această ocupație este relaxantă și măcar puțin plăcută. Așteptați cu nerăbdare spălarea podelelor? Nu, puțin probabil.

Avem o veste bună: efectele spălării podelelor și ștergerii prafului pot fi prelungite. În acest scop puteți să folosiți o soluție celebră, care are un preț mic și este disponibilă în orice farmacie. Denumirea ei este glicerină.

Glicerina este deseori utilizată în timpul realizării curățeniei din hoteluri, pensiuni și chiar și muzee. Acest lichid dens, inodor (fără miros) și incolor este capabil să creeze o peliculă invizibilă, care protejează suprafețele de praf — orice suprafețe!

Glicerina este deosebit de eficientă în curățarea oglinzilor și suprafețelor lăcuite. Pur și simplu aplicați câteva picături de soluție pe o cârpă din microfibră, ștergeți bine mobila și ea va străluci ca nouă.

De asemenea, glicerina poate fi utilizată pentru lustruirea parchetului sau laminatului. În acest caz dizolvați câteva picături de glicerină în apă. Chiar și parchetul vechi va căpăta un aspect îngrijit.

Apropo, această soluție este utilă și pentru spălarea rufelor. De exemplu, pentru îndepărtarea petelor persistente de fructe de pădure. Umeziți pata cu glicerină, iar apoi clătiți-o în apă puțin sărată.

Și, având în vedere faptul că glicerina s-a integrat demult în cosmetologie, întotdeauna puteți să o folosiți și pentru întreținerea frumuseții. De exemplu, adăugați o picătură de glicerină în șampon, ca să oferiți o strălucire suplimentară părului dumneavoastră sau în crema pentru mâini/tălpi, ca să înmuiați pielea înăsprită.