Cum scapi de mirosul de țigară din casă

Cum scapi de mirosul de țigară. Pe lângă faptul că țigările conțin numeroase substanțe nocive, mai au și acel miros înțepător persistent.

Mirosul de ţigară este inconfundabil, omniprezent şi greu de tolerat de către nefumători. Imprimat într-o încăpere sau maşina, te face să devii fumător pasiv fără voie. Cum vă puteți proteja dacă în casa dumneavostră se fumează sau persistă mirosul de tutun?

Cum scapi de mirosul de țigară
În cele ce urmează vă prezentăm câteva sfaturi pentru a îndepărta mirosul de ţigară din casa ori maşina.

O metodă eficientă de a scăpa de fumul de ţigară este folosirea peroxidului de hidrogen. Alte soluţii la îndemână pentru oricine vrea să scape de mirosul de ţigară sunt următoarele:

1. Spală constant lucrurile din cameră. O bună igienizare a încăperilor din casă şi a lucrurilor din maşina este esenţială pentru a scăpa de fumul de ţigară. De asemenea, este necesară şi o bună aerisire a încăperilor în care s-a fumat.

Aspiră mobila tapițată
2. Foloseşte aspiratorul. Înainte de a folosi substanţe chimice, aspira mirosul lăsat de fumul de ţigară de pe mobilierul şi tapiţeria din casă, respectiv maşină. De asemenea, aspiraţi şi covoraşele din maşină, îndepărtând din când în când husele pentru a curăţa temeinic interiorul maşinii.

3. Oţet şi citrice. Lăsați să acționeze peste noapte un castron de oţet alb sau cojile de citrice. Acestea sunt foarte eficiente atunci când este nevoie de ele pentru a scăpa de mirosul de ţigară.

4. Bicarbonatul de sodiu este o soluţie utilizată constant pentru a curăţa canapeaua urât mirositoare, covorul sau scaunele de maşină. Bicarbonatul de sodiu se presara din loc în loc pe suprafaţa cu pricina şi se lăsa timp de câteva ore să acţioneze. La final se curăţa cu ajutorul aspiratorului.

Cum scapi de mirosul de țigară cu zaț de cafea
5. Cafea. Utilizează zaţul de la o cafea de calitate pentru a scăpa de mirosul de ţigară. Toarnă zat de cafea în mai multe filtre închise şi lasă-l să absoarbă mirosul de ţigară din încăpere.

6. Cum scapi de mirosul de țigară. Aerisește bine camera sau maşina. Deschide toate geamurile şi uşile pentru a elimina mirosul de ţigară.

7. Cărbune. Pune cărbune într-un castron şi lasă-l timp de o săptămână să acţioneze. Acesta absoarbe mirosul de ţigară în aproximativ o săptămână.

8. Foloseşte amoniac diluat pentru a curăţa mucurile de ţigară de pe linoleum, sticla și suprafeţe din lemn.

9. Becuri. Curăţaţi becurile pentru că ele atrag fumul de orice fel.

Sursa: bzi.ro