Două trenuri s-au ciocnit: cel puțin 32 de morți și 85 de răniți, în „cel mai grav accident feroviar”

O coliziune frontală între două trenuri (unul comercial și unul de pasageri) în Tempe (estul Greciei, între Atena și Salonic)a avut loc în noaptea de marți spre miercuri . Până în prezent cadavrele a 29 de persoane au fost scoase din vagoanele implicate, dar numărul victimelor este încă provizoriu. Numărul răniților este de 85, dintre care 25 sunt în stare gravă. Printre victime se numără și copii.

Un tren cu pasageri, care făcea legătura între Atena și Salonic, s-a ciocnit cu un marfar, în noaptea de marți spre miercuri, relatează Agerpres.

Accidentul a avut loc în apropiere de orașul Larissa, aflat în centrul Greciei. Cel puțin 32 de persoane și-au pierdut viața în urma accidentului. Potrivit presei elene, acesta este „cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată”.

Aproximativ 150 de pompieri, precum şi 40 de ambulanţe au fost mobilizate, potrivit serviciilor elene de salvare. Au fost aduse inclusiv macarale pentru a îndepărta vagoanele răsturnate.

„Operaţiunile de eliberare a persoanelor prinse în interior este în derulare şi se desfăşoară în condiţii dificile, a mai spus el.

Unul dintre vagoane a luat foc şi mai multe persoane au rămas blocate în interior, potrivit postului public de televiziune ERT.

„Din păcate, numărul răniţilor şi morţilor riscă să fie mare”, a transmis guvernatorul regiunii, Kostas Agorastos.