Rețetă cârnați de casă din carne de porc și vită

O rețetă de cârnați de casă din carne de porc și vită vă poate face mai frumoase sărbătorile ce urmează. În această perioadă toate gospodinele se pregătesc pentru „marele asalt” culinar de la sfârșitul lunii. Cârnații de casă, asemenea sarmalelor, piftiei sau fripturii de porc, e un fel de mâncare obligatoriu pe mesele românilor. Pentru un gust autentic de casă, vă recomandăm o rețetă specială care vă va oferi un produs final de excepție.

În cazul în care nu v-ați făcut deja cumpărăturile pentru masa de Crăciun, aruncați privirea pe lista cu cele de trebuință pentru rețeta de cârnați de casă din carne de porc și vită. Aveți nevoie de câteva produse pentru a face deliciosul preparat. Așa că notați-vă ingredientele necesare acestei rețete delicioase.

Avem nevoie de două kilograme de carne după cum urmează: 1 kilogram de pulpă de porc, o jumătate de kilogram de de fleică de porc și o jumătate de kilogram de pulpă de vită.

Condimente: o jumătate de linguriță de coriandru, o linguriță rasă de boia iute, o căpățână de usturoi, o linguriță cu vârf de piper, 6-7 lingurițe rase de sare, o jumătate de linguriță de ienibahar, patru lingurițe rase de boia dulce și o linguriță rasă de cimbru uscat.

Pentru rețeta de cârnați de casă din carne de vită și porc mai sunt necesare o jumătate de litru de supă de oase și intestinele de porc sau, dacă preferați, de oaie.

Amestecul este cel mai important și trebuie făcut cu atenție pentru a nu strica bunătate de cârnați. Așadar, după ce aveți toate ingredientele în bucătărie începeți operațiunea tocat carnea. Toate cele trei feluri trebuie trecute prin mașina de tocat. După ce ați făcut asta, vă pregătiți pentru amestecarea ingredientelor. Peste carnea tocată se adaugă aproape tot ce aveți pe listă.

Începeți cu coriadru, apoi boiaua dulce, boiaua uscată, piperul măcinat în prealabil, ienibaharul măcinat, coriandrul măcinat. Toate vor ajunge peste carnea recent tocată. La sfârșit turnați supa de oase pregătită în prealabil. La final se adaugă usturoiul pisat și suntem gata cu amestecul pentru cârnați.

După ce am omogenizat bine toată compoziția, amestecul obținut se lasă la „odihnit”. Pentru el urmează o pauză de 12 ore. Abia după ce și-a făcut „somnul de frumusețe”, carnea e gata pentru cârnați.

Curățarea intestinelor cu mare atenție. Trebuie să fie perfect curate înainte de a vă apuca de operațiunea umplerea cârnaților. După ce ați pregătit totul începeți să umpleți intestinele cu amestecul de carne. Cu grijă și ar fi bine cu puțin ajutor din partea familiei. Pe piață au apărut mai multe ustensile ajutătoare, însă e de preferat să folosiți metoda clasică, cu tulumba atașată la mașina de tocat.

După ce ați parcurs și această etapă, rețeta de cârnați de casă din carne de porc și vită este gata. Puneți produsul finit la răcoare vreme de câteva ore și apoi preparați-l cum preferați. Poftă bună!