Ce casă și-a construit tatăl lui Marius Moga

Tatăl lui Marius Moga și-a construit o casă imensă cu proprietăți miraculoase! Vecinii se crucesc când trec pe lângă ea! Așa ceva nu s-a mai văzut în România! Uite cum arată:

Tatal lui Marius Moga si-a ridicat acasa, la Alba Iulia, o constructie extrem de interesanta.

Marius Moga Sr. si-a contruit in curte o casa ciudata, unicat in orasul sau. Cu un acoperis sferic, cladirea seamana foarte mult cu un igloo, in care traiesc eschimosii. In realitate, constructia se numeste dom geodezic si se crede despre ea ca are proprietati vindecatoare.

Tatal compozitorului isi expune macheta dupa care si-a construit casa: „Este o structura geodezica! Pe baza acestei structuri sunt acoperite majoritatea stadioanelor lumii… si pe baza careia mi-am facut o casa de locuit!”, a spus Moga Sr.

Asa arata casa vazuta din strada

Tatal „micului Mozart” isi lauda creatia si spune ca de cand s-a mutat aici, viata lui s-a schimbat. „Aerul se plimba liber, fara stagnari si oprelisti, ceea ce o face foarte eficienta energetic. Este de 80 de ori mai eficienta decat o casa normala la aceeasi suprafata utila si de 50 de ori mai eficienta energetic decat o casa de lemn la aceeasi suprafata”, spune Moga Sr.

Sfera este realizata dintr-o multitudine de triunghiuri

Proprietatile unui dom geodezic sunt cunoscute de specialisti. Structura unei astfel de constructii consta intr-o aglomerare de triunghiuri organizate ca o cupola sferica. Tocmai aceasta simetrie creeaza un sentiment de bine inca de cand intri intr-o astfel de incapere.

Nu e de mirare ca Marius Moga este un tip atat de creativ

De asemenea, forma sferica tinde sa amplifice lumina, in timp ce formele dreptunghiulare o absorb. Ventilatia din interior este permanenta, iar in dom se creeaza un microclimat constant, foarte sanatos.